Mogelijke stappen na vrijspraak

Mano@home
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Mogelijke stappen na vrijspraak

#1 , 11 mar 2021 22:20

Ik ga het zo beknopt mogelijk houden om de situatie uit te leggen.
Mijn ex en ik zijn 4 jaar geleden(vriendschappelijk) uit elkaar gegaan en na veel overleg hadden we overeengekomen dat ik in de woning zou blijven wonen en haar deel zou terugbetalen. We hebben het samen gekocht maar het stond op haar naam (te lang om uit te leggen waarom) Dus ik ging het op lijfrente van haar kopen. We hadden dit op papier gezet en getekend/geparafeerd.(een document met het bedrag dat ik haar moet en de vermelding dat ik het van haar koop op lijfrente én een verkoopsovereenkomst) Maar onderling hadden we afgesproken dat ik de lening verder zou afbetalen (ipv het bedrag van de lijfrente) Het bouquet was bepaald door alles wat ik al betaald had in al die jaren + haar deel dat ik ging terug betalen. Het naar de notaris brengen had op dat moment geen haast zolang zij geen andere woning kocht. Als er in tussentijd mij iets zou overkomen zou het gewoon van haar blijven.(geen paperassen) Ik vertrouwde haar. :?
Na bijna 2 jaar beslis ik (zoals afgesproken was) het naar de notaris te brengen want de keuring van de ketel en electriciteit voor verkoop was maar 2 jaar geldig en ging verlopen.
Plots beslist zij dat ze niet meer akkoord is en een andere overeenkomst wil. Ze probeert mij een document te laten tekenen(licht chanterend) om de overeenkomst te laten ontbinden. Ik zeg niet akkoord te gaan gezien dit al 2 jaar eerder beslist was en ik al die tijd ook alle kosten had betaald als zijnde eigenaar. Ze zei me toen dat ik toch zou verliezen !

Ik kreeg vervolgens een brief van de politie dat mevrouw zich burgerlijke partij had gesteld en mij beschuldigd van vervalsing in geschriften, fraude en misbruik van vertrouwen. Ik viel achterover. Ik kreeg maar 1 dag om een advocaat te zoeken als ik dat wenstte. Maar gezien ik invalide ben en een uitkering heb wist ik niet of ik recht had op een pro deo. Dus vroeg ik uitstel. Bleek van niet dus moest ik snel een andere zoeken. Na een (uitgerokken) gesprek van 2 u bleek dat deze advocaat niet eens gespecialiseerd was in recht zaken (al had ik het in mijn mail vermeld) maar ik had geen keuze want het kostte mij al veel en de politie zat achter mijn veren.
Niet wetende wat ze zou kunnen voorleggen als bewijs(leugen) en helemaal over mijn toeren en deed ik beroep op mijn zwijgrecht.(ik heb al ervaren dat gerechtigheid niet altijd geschied) Dat leidde tot (mijn verbazing) een huiszoeking wat nog meer een impact had.

Na een jaar krijg ik bericht dat de uitspraak er zal komen en ik het dossier kon inzien wat ik ook deed. Daar las ik de leugens en ze beweerde dat de lening die ik afbetaalde een bezettingsvergoeding was. Ik had er nog nooit van gehoord (100%zeker zij ook niet) dus dat was zeker en vast niet de afspraak en dat ik haar emotioneel gemanipuleerd had. (waarom ik dan niet direct naar de notaris ben gegaan ??!!)
Ik ging naar de uitspraak en daar kreeg ik van de voorzitter te horen dat er geen uitspraak was want dat haar advocaat een bijkomend onderzoek had gevraagd en ik moest afwachten tot ik opnieuw een uitnodiging kreeg. Ondertussen had ik geen advocaat meer.

Nu zijn we een jaar verder en heb ik opnieuw een uitnodiging gekregen en het dossier ingekeken. Bleek dat ze het bouquet aanvecht. Ik dat bedrag vanaf de breuk niet aan haar had betaald. Ze heeft niet vermeld dat het telde van in het begin van aankoop .Ik las bij de uitspraak van de procureur (kamer van eerste aanleg) dat 'ze integraal de eindvordering van de vorige uitspraak handhaaft' waaronder ik begrijp dat ik niet vervolgd word.
Ik moet op 1 juni verschijnen.

Nu mijn vragen (gezien ik haar niet kan vertrouwen dat ze het nu hierbij zou laten) :
- Kan zij (haar advocaat) nog bijkomende onderzoeken vragen of kan dit maar eenmalig ?
- Wat kan ze nog doen ? Beroep aantekenen ? En wat houdt dat in ?
- Kan zijn nog naar de politierechtbank gaan of burgerlijke rechtbank ? Kan daar de uitspraak omgekeerd worden ?
-Als ik zou kunnen aantonen door geschreven conversaties tussen ons dat er geen sprake kon zijn van een bezettingsvergoeding en zij dus een valse verklaring heeft afgelegd welke gevolgen kan dat voor haar hebben ? En kan ik zo dit hele proces stoppen ? (waar zou ik dat dan moeten afgeven/melden?)
- Ik zou liever geen advocaat meer willen inschakelen gezien de kost maar als het niet anders kan (al is het voor een gedwongen verkoop te eisen) welke moet ik dan kiezen (welke specialisatie) Want ik wil geen 2de keer een onbekwame advocaat hebben die mij met een dure rekening opzadelt (terwijl hij nog niets had moeten doen)
- Gezien dit er bij mij zwaar heeft ingehakt en mentale gevolgen heeft gehad (nog heeft) en ze niet lijkt te stoppen, kan ik haar aanklagen voor laster en eerroof ? Hoe doe je zoiets?
- Kan ik de gemaakte kosten (oa advocaat kosten, de verzekering die ik voor het huis betaalde (terwijl zij beweert de eigenaar te zijn en zij dat dus zou moeten betalen, de onroerende voorheffing en mentale schadevergoeding)verhalen bij de tegenpartij ?

Alvast bedankt voor de hulp !

Reclame

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding