problemen met partner

gescheiden vaders

#16 , 23 apr 2006 12:40


Ik ben toch eens benieuwd WELKE dokter een second opinion zal geven ZONDER inzage van het (medische) dossier, ONLINE dan nog....!!

Kunnen we die patient niet beter 'forwarden' naar de begrafenisondernemer?
Dat is maar een zwak argument tegen mijn contra-advies. Dat sax een juridisch pobleem heeft lijkt me evident, en dat enkel een advocaat dit kan oplossen eveneens. Maar daar gaat het niet over. De piste die voorgesteld werd, was "je man is tegenpartij" en "ga naar een advocaat". Als niet-jurist maar wel ervaringsdeskundige stoort me dat, en daarom zei ik "kies niet voor de confrontatie die voorgesteld wordt: er bestaan gespecialiseerde advocaten die als bemiddelaar voor beiden kunnen optreden, nl. bemiddelaars in familiezaken".

- - -

Blijkbaar heb ik te letterlijk toegepast wat de oprichters van dit forum bedoelden met de allereerste topic, "over ons":

Aanleiding tot deze site: ... mensen weten vaak niet waar ze terecht kunnen en welke oplossingen mogelijk zijn.

Doel van de site: ... drempel-verlagend werken en wegwijzer spelen binnen het complexe veld van alles wat met recht te maken heeft. Het is NIET de bedoeling een alternatief te bieden voor juridisch advies door een advocaat of jurist. Het is WEL de bedoeling om mensen op weg te helpen in hun zoektocht naar oplossingen of alternatieven.

Volgens mij werden die principes hier eventjes vergeten. De zielige reactie van Anke bevestigt dit.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Anke
Berichten: 365
Contacteer: Website

#17 , 23 apr 2006 13:36

De piste die voorgesteld werd, was "je man is tegenpartij" en "ga naar een advocaat".b]

Terzake werd enkel en alleen voorgesteld een raadsman te raadplegen ten einde een ?overeenkomst voorafgaand aan een echtscheiding door onderlinge toestemming? op schrift te stellen, aangezien op die manier tussen partijen alsnog een en ander kan geregeld worden.

Elke andere interpretatie is voor uw rekening.

sperwer
Berichten: 1155

#18 , 23 apr 2006 13:53

Anke en/of Lex, kan Sax een aanvraag doen bij de vrederechter voor scheiding van goederen en inkomsten. Om zich zo veiling te stellen tegen over de schulden die haar echtgenoot nog zal maken?

Reclame

Anke
Berichten: 365
Contacteer: Website

#19 , 23 apr 2006 15:12

In antwoord op uw vraag, kunnen wij het volgende melden:

Inzake is het gezamenlijk akkoord van beide echtgenoten vereist:

- de verkoop, aankoop of hypotheek van onroerend goed
- leningen
- schenkingen van gemeen goed
- ondertekenen of opzeggen van huurovereenkomsten van meer dan 9 jaar
- ondertekening handelshuurovereenkomsten
- ontvangst inkomsten gemeenschappelijk onroerend goed
- aanvaarden of weigeren legaat ten aanzien van gemeenschap

Tot dusver kunnen er zich weinig problemen stellen.

Verder dienen alle andere handelingen door beide partijen ter goeder trouw worden uitgevoerd. Wanneer echter mocht blijken dat een van hen officieel erkend wordt als slechte beheerder van de gemeenschap, kan de andere echtegenoot via gerechtelijk weg de volledige bevoegdheid bekomen en kan zelfs een scheiding van goederen bevolen worden.

Wat de schulden betreft, is het zo dat wij een onderscheid dienen te maken tussen gemeenschappelijke en persoonlijke schulden. Sommige schulden worden gezamenlijk gemaakt, terwijl andere individueel. Persoonlijke schulden kunnen nooit op uw echtgenoot verhaald worden en dienen betaald te worden met eigen middelen. Gemeenschappelijke rekeningen zouden nooit mogen aangewend worden om individuele schulden af te lossen, tenzij uw eigen middelen op een dergelijke rekening staan.

Wij hebben reeds eerder gesteld wat wij menen dat er dient gedaan te worden.

Terug naar “Echtscheiding”