Hi
Een bezorgde stiefmama hier.
Man en ex hebben co ouderschap over de 12 jarige dochter via vonnis. Al enkele jaren heeft de dochter een gsm bij de moeder.
Zonder overleg met vader werden hier meerdere social media accounts op aangemaakt waarvan vader de inloggegevens niet krijgt.
Nu de dochter naar het middelbaar gaat weigert moeder deze gsm mee te geven dus werd er een tweede toestel aangekocht bij vader met eigen sim kaart.
De accounts werden aangemaakt door de moeder dus zelfs al wil de dochter aanmelden op het andere toestel, de beveiligingscodes gaan naar het toestel bij de moeder.
Op dit moment heeft de dochter haar eigen vader (en mezelf) geblokkeerd op één van haar open tik tok accounts en moeder heeft haar akkoord hierop gegeven. Vader mag zich niet moeien met de privé en al zeker niet controleren wat er gebeurd als de dochter bij moeder verblijft.
Onze vrees is het volgende:
Het is opvoedkundig een zéér slechte zaak als puberende kinderen van gescheiden ouders hun zinnetje kunnen doorzetten.Stel dat de dochter van 12 jaar zomaar zelf mag beslissen: ik ga niet meer naar die school, ik ga niet meer naar de bijlessen/logopedie/tandarts/kinesist... éénmaal ze dàt signaal krijgt dat ze mag doen wat ze maar wil, is het hek van de opvoedkundige dam.
Echter is moeder absoluut niet van plan toe te geven om de gsm te delen, zelfs al heeft vader voorgesteld de helft van deze kosten te betalen (ondanks het niet overeenkomen op voorhand).
Wat kunnen we hieraan doen? Wat is de juiste stap? Bemiddeling via een advocaat misschien?
Thx