Belastingen

Kristof_H
Topic Starter
Berichten: 6

Belastingen

#1 , 24 dec 2019 08:55

Onderstaande tekst werd opgenomen in de EOT. Dit wil zeggen dat de inkomstenbelasting die ik in en mijn ex dit jaar nog terug trekken nog 50/50 verdeeld wordt? Ongeacht de verdeelsleutel die we toegestuurd kregen?
Vanaf volgend aanslagjaar en we daadwerkelijk meer dan een jaar gescheiden zijn, dan is het ieder voor zich en afhankelijk van ieders inkomen.
BV: we trekken 2000 € terug. Dit wordt door de fiscus nu verdeeld op bv. 1300 en 700 euro. Toch moet het dit jaar nog 50/50 verdeeld worden (dus 1000 € elk) omdat dit zo werd opgenomen in de EOT ?

Voor alle belastingen en taksen voor het inkomstenjaar 2019 en volgende, aanslagjaar 2020 en volgende, zal meneer/mevrouw, wat zijn of haar inkomsten betreft, schuldenaar of schuldeiser zijn, onder voorbehoud van de rechten van de fiscus. Meneer en mevrouw zullen indien nodig aan de bevoegde ontvanger van de belastingen verzoeken de teruggave/opleg gekohierd op beider naam, ter informatie op te splitsen pro rata ieders inkomen.

Voor alle belastingen en taksen voor de inkomstenjaren 2018 en vorige, resp. aanslagjaren 2019 en vorige, zullen mijnheer en mevrouw elk voor de helft schuldenaar of schuldeiser zijn van respectievelijk de nog te betalen belastingen of de te ontvangen belastingtegoeden, dit onder voorbehoud van de rechten van de fiscus.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Wil je een analyse van jouw juridische situatie? Jureca staat voor je klaar. Bestel eenvoudig online en bespaar. All-in prijs €125. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
father b
Berichten: 1205
Juridisch actief: Nee

#2 , 24 dec 2019 11:11

De fiscus handelt hier volgens de regels.
De toepassing van 50/50 moet door jullie beide uitgewerkt worden. Of door jullie advocaat.
Dit is een veel voorkomend feit.
Gelieve onderling te zaak uit te klaren.

Evi (Odos)
Berichten: 128
Juridisch actief: Ja
Locatie: Vlaanderen
Contacteer: Website Facebook Twitter

#3 , 24 dec 2019 11:15

Dat is inderdaad wat er - veel te moeilijk verwoord - staat.
Odos vzw - Ouders die opnieuw starten
Familiale bemiddeling en juridisch advies bij scheiding, overlijden en nieuw samengesteld gezin.
Alle verhalen en vragen welkom in de besloten facebookgroep www.facebook.com/groups/odosvzw

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”