Variabel loon

Scappel
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Variabel loon

#1 , 10 aug 2019 01:42

Getrouwd met gemeenschap van goederen. Stock opties en restricted stock units toegewezen gekregen tijdens het huwelijk met vesting periodes (jaarlijks over 4jaar) en insider (beperkte momenten om uit te oefenen). In welke mate valt dit binnen de gemeenschap? Heeft partner recht op 50% van dit variabel loon bij echtscheiding? Ook van de niet uitoefenbare ooties? Indien ja, hoe wordt de waarde bepaald?

Bedankt.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
basejumper
Berichten: 3405
Locatie: Diest

#2 , 10 aug 2019 14:13

Beste

deze variabele looncomponenten zijn dus looncomponenten en vallen daardoor in de gemeenschap.
Wat de waardering betreft : Op stock opties wordt doorgaans een prijs geplakt inzake fiscale waardering en belastbaarheid. Ik zou dit als uitgangspunt nemen gezien dit een waardering in tempore non suspecto en door een externe overheidsinstelling is. In het geval van niet uitoefenbaarheid verliest u, in het geval van meerwaarde boekt u mogelijk winst.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”