Schoolverandering in co ouderschap

Kimberlyrjl
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Schoolverandering in co ouderschap

#1 , 24 jun 2019 20:06

Hallo, mijn ex en ikzelf werken met een fiscaal co ouderschap (week/week) voor onze zoon van 4jaar. We hebben beiden een nieuwe partner. Ik ben al een tijdje terug ingetrokken bij mijn partner in brugge. Mijn ex zal nu ook verhuizen naar cadzand. Onze zoon gaat in maldegem naar school en zolang mijn ex daar woonde had ik geen enkel probleem met het feit dat ik in mijn week eerst van brugge naar maldegem moest en daarna naar zeebrugge want daar werk ik. Ik kon mij er perfect in vinden dat mijn zoon dicht bij 1 van de ouders (mijn ex in dit geval) naar school ging. Nu zou ik mijn zoon willen inschrijven hier in brugge waar mijn stiefzoon ook school gaat. Want ik vindt het zinloos dat de school minstens 20km van beide ouders hun woonplaats bevind. Echter wil mij ex dit totaal niet. Zijn redenen daartoe zijn ten eerste, het is een goede school en dat vindt ik zelf ook! Ten tweede, hij wil onze zoon niet uit een vertrouwde omgeving weghalen, wat ik ook begrijp! En ten derde is hij in de toekomst (en dan sprak hij over binnen 2 à 3 jaar) ergens ten midden van van cadzand en maldegem te gaan wonen zodat hij dan weer dichter bij school zou wonen. Ikzelf heb de school in brugge al eens goed opgezocht en dit is minstens een even goede school! Mijn zoon gaat volgend jaar naar het 2e kleuterklas ik vermoed dat hij niet veel last zal hebben na 2 maanden zomervakantie dat hij zijn klasgenootjes te hard zal missen en al zeker niet als hij met zijn stiefbroertje naar school kan vertrekken. En het idee dat mn ex binnen x aantal jaren pas weer dichter bij school gaat wonen wordt ik een beetje groen van... Wat zal het tegen die tijd zijn?
Mijn zoon zijn domicilleadres staat bij mij. Mijn ex mag volgens het co ouderschap onze zoon ook in zijn gemeente laten registreren (ivm gemeentepremies voor sportkampen en dergelijke) maar tot nu toe is dit niet gebeurd met het zicht op een verhuis naar cadzand. De grootste redenen dat ik mijn zoon in brugge naar school wil laten gaan is omdat hij dan weer op zn minst bij 1 van de ouders in de buurt naar school gaat en ik het zinloos vindt om nog telkens zo ver rond te rijden als papa daar toch ook niet meer woont.

Wij zijn dus samen gekomen om hierover te praten maar komen dus niet tot een besluit samen... Helaas.

Wat kan ik verder doen?
Wat zijn de meningen van ouders in dezelfde situatie?
Als ik in bemiddeling wil gaan? Wat zijn de gevolgen dan?
Hoe kan zoiets uitdraaien?

Ik heb helemaal geen zin om maanden lang te vechten hiervoor en om tot slot mijn zoontje midden in het schooljaar van school te doen veranderen want dan zal hij het uiteraard wel moeilijk hebben met de veranderingen. Ik hoor het graag even van mensen met ervaring voor ik verdere stappen onder neem. Mvg

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Franciscus
Berichten: 34455

#2 , 24 jun 2019 20:37

Wat vervreemding betreft onze kleindochter is ook na eerste kleuterklas van A naar B verhuisd - spreekt nog wel ( gaat nu naar 3de leerjaar) van haar vriendinnen in A .. tot twee jaar geleden zagen ze elkaar nog op verjaardagen). Maar heeft zich ondertussen goed ingeburgerd... duidelijk te horen aan de 'is'. :wink:

Beide ouders moeten akkoord gaan - dichter bij beide ouders is een pluspunt en ook dat er een stiefbroer naar school gaat.
Maar Brugge ligt wel verder van Catzand dan Maldegem.

Kimberlyrjl
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 24 jun 2019 20:45

Cadzand ligt idd verder van brugge dan van maldegem. Maar hij werkt in aalter en volgens mijn berekeningen is van cadzand naar aalter via maldegem 41 min en van cadzand naar aalter via brugge 42 min rijden... Dus daar zie ik op zich ook geen probleem...

Reclame

Alexanderzondernaam
Berichten: 113

#4 , 25 jun 2019 07:27

Heeft u gezagsco-ouderschap met uw ex?

Indien ja, is de toestemming van beide ouders nodig voor een inschrijving in een school.

https://www.neobemiddeling.be/blog/wat- ... choolkeuze

basejumper
Berichten: 3487
Locatie: Diest

#5 , 01 jul 2019 11:05

Wat u vindt in zijn hoofde is niet echt relevant. Uw ex bepaalt zijn eigen positie. En als deze is dat hij de situatie onveranderd wil laten is dat zijn goed recht. In deze context bent u degene die een wijziging wenst in een bestaande afspraak waar u tot voorheen kon mee leven. U zal deze wijziging niet éénzijdig kunnen afdwingen.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Terug naar “Echtscheiding”