Hond en scheiding

Pinkbigfoot
Topic Starter
Berichten: 1

Hond en scheiding

#1 , 06 jun 2010 04:19

Een tijdje terug (begin december vorig jaar) besloten ik en mijn ex uit elkaar te gaan.

We hadden op dat ogenblik 2 golden retrievers, waarvan er elk eentje op naam stond van één persoon, dus de jongste golden retriever stond op haar naam, de oudste stond op mijn naam.

Nu enkele maanden later blijkt (vandaag) dat zij haar hond heeft weg gedaan naar een ander gezin.
Echter ga ik hier totaal niet mee akkoord. Over de honden is nog niets op papier gezet (net zoals zoveel andere dingen).
We waren wettelijk samenwonend.


Iemand een idee of ik hier iets kan tegen beginnen? Het zou fijn zijn moest ik de hond die ik zo graag zie kunnen herenigen met mijn oudste golden retriever, ze zijn samen opgegroeid, ze hebben elkaar jaren gekend enzovoort.

Iemand een idee of ik iets kan doen hiertegen? Kan ik een soort "hoederecht" vrage voor die hond?

Hoop op een spoedige reactie over dit onderwerp.


Met vriendelijke groeten,


D

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 07 jun 2010 09:43

Als ‘wettelijk samenwonend‘ gold inzake vermogen : “Art.577-2.§ 1. Bij ontstentenis van overeenkomsten en van bijzondere bepalingen, wordt de eigendom van een zaak die onverdeeld aan verscheidene personen toebehoort, geregeld als volgt :§ 2. De onverdeelde aandelen worden vermoed gelijk te zijn...”(Burgerlijk Wetboek).

Ook beide honden behoren tot deze onverdeeldheid. ‘de jongste golden retriever stond op haar naam, de oudste stond op mijn naam‘ is geen bewijs van eigendom en ‘Over de honden is nog niets op papier gezet’ houdt in dat ook hierover nog een regeling dient getroffen om uit onverdeeldheid te treden,desnoods gerechtelijk.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”