Vraag over EOT OF via Rechtbank

philippe26
Topic Starter
Berichten: 17

Vraag over EOT OF via Rechtbank

#1 , 09 apr 2010 22:02

Hoi,

Na een lange periode ruzie hebben we beslist om te scheiden. Nu zijn we zover gekomen dat we een EOT hebben. Maar begin nu dat de eerste keer tekenen dichterbij komt toch mijn twijfels over de EOT te hebben.

Ik heb uit mijn eerste relatie een dochter en betaal daar 125 euro voor. Nu bij mijn tweede vrouw heb ik 2 kinderen en zou daar 125 euro per kind betalen plus alle schoolkosten en medische kosten.
Daarenboven betaal ik ook nog altijd de helft van de lening van de woning af, wat neerkomt op een 380 euro per maand. Zij heeft het vruchtgebruik terwijl haar nieuwe vriend bij haar woont. Ik woon nog bij mijn ouders om dat ik onmogelijk zelf iets kan gaan huren. In de EOT staat dat zij mij 25000 euro betaalt voor de uitkoop van het huis. Ik weet zelf niet meer wat doen omdat ik weet dat zij van geen andere regeling meer wil weten.

Nu weet ik dat ik een keuze moet maken. Rechtbank of EOT
Wie kan me raad geven

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Rebel-with-a-cause
Berichten: 1216

#2 , 10 apr 2010 11:56

Veel antwoorden op je vragen kun je vinden op deze sites:
:arrow: Allerhande informatie over scheiden.
:arrow: Tweehuizen - Als ouders apart gaan wonen.
:arrow: Onze wegen scheiden.

Als je niet zeker bent van de zaken die in de EOT vermeld staan zeker NIET tekenen.
Een getekende EOT is een contract wat later moeilijk te wijzigen is.

Probeer eventueel met een bemiddelaar erbij opnieuw te onderhandelen alvorens de tweede maal te tekenen.

rikkieb
Berichten: 1

#3 , 24 jan 2011 17:25

Wat gebeurt er eigenlijk wanneer het EOT wel wordt ondertekend bij de notaris, maar 1 van beiden niet komt opdagen op de rechtbank? Dus ... 1 van beide partners bedenkt zich en weigert voor de rechtbank te verschijnen (eerste en enige zitting) ? Kan dan de overeenkomst toch "afgedwongen" worden op basis van een eerder akkoord of ... wordt alles van tafel geveegd ?

In de EOT werd bv overeengekomen dat de moeder in het huis blijft wonen ... zij krijgt een "gunsttarief" waarbij ze de woning goedkoop kan overnemen, waardoor er ook een betrekkelijk lage schatting wordt uitgevoerd. De moeder heeft ondertussen een jaar lang ALLEEN de woning afbetaald en nu eist de vader de woning op, aan dezelfde lage voorwaarden ...

Ik neem aan dat er nu een nieuwe schatting moet gebeuren, aangezien de moeder ondertussen al een aantal zaken heeft vernieuwd aan het huis ... en dat het verschil in schatting haar toekomt ?

Eigenlijk gaat het er gewoon om ... in welke mate gelden de gemaakte afspraken (door beide ondertekend) zolang de scheiding niet werd bekrachtigd voor de rechtbank ?

Reclame

suskewiet
Berichten: 11

#4 , 25 jan 2011 15:40

Beste rikkieb,

Indien u langst de rechtbank gaat scheiden, wordt de EOT als onbestaande beschouwd en wordt er van 0 opnieuw begonnen.
EOT = Onderlinge Toestemming dus beiden moeten akkoord gaan voor de geldigheid van een EOT en kan dus niet afgedwongen worden.

Terug naar “Echtscheiding”