eot en opstellen inventaris vermogen

reynkust
Topic Starter
Berichten: 191

eot en opstellen inventaris vermogen

#1 , 15 nov 2021 20:46

regeling eot in de maak (20jaar samen, wettelijk samenwonend)

regeling kinderen gedaan, regeling inboedel gedaan, regeling huis gedaan
te doen : alimentatie kinderen , vraag speelt het bezit van aandelen, beleggingen hierin een rol , zijn inkomsten voor de man die ze op zijn naam heeft staan????

te doen ; vermogen bepalen , man beschikt over aanzienlijk kapitaal , hoe kan men achterhalen welke rekeningen hij heeft. Alles is van hem persoonlijk zegt hij. Inventaris??

situatie nu : Ik heb tot nu alles moeten betalen inboedel, huis
hij ; moet niks hebben , kinderen ook niet , enkel zijn geld. Gevolg : de kinderen zijn de grootste dupe, nu kan hij allles verbratsen of een nieuwe vriendin zoeken, de kinderen zullen misschien niks erven. Kan men dit voorkomen door clausules op te nemen in de eot??

Opstellen inventaris mogelijk bij eot?? Duurt jaren ??? Kan dit na de scheiding verder geregeld worden???

bedankt voor info

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Sirkii
Berichten: 5396

#2 , 16 nov 2021 12:13

Wettelijk samenwonen is “scheiding van goederen”. Bij leven doet hij met zijn geld wat hij wil. Ook jij doet met wat van u is wat je wil. Je zou bv kunnen proberen om ipv maandelijkse alimentatie een eenmalige (grote) vaste som te krijgen maar of dit lukt ….

reynkust
Topic Starter
Berichten: 191

#3 , 16 nov 2021 15:22

dacht dat bij wettelijk samenwonen er toch een gemeenschappelijk vermogen was, van al hetgeen men spaart of belegd en niet voor het samenwonen had???

Reclame

basejumper
Berichten: 4621
Locatie: Diest

#4 , 16 nov 2021 19:23

Beste

Toch niet.https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q= ... O-YNOhLtPa

Bij wettelijk samenwonen blijft elk eigenaar van zijn goederen en centen. Enkel wat niet bewijsbaar van één partij is, behoort in onverdeeldheid toe aan beiden; (bvb wasmachine die cash betaald werd en op factuur staat geen naam of twee namen)
Wat vermogensbepaling betreft : vrij simpel : alles wat bewijsbaar op naam van één partij staat is van die partij. (bvb bankrekeningen, beleggingsverzekeringen, goederen met factuur bewijsbaar). In se heeft u geen zaken met zijn vermogen en kan er enkel discussie zijn over die items waarover betwisting van eigenaarschap is.
Wat alimentatie betreft speelt vooral het inkomen een rol. vermogen is al minder evident. u heeft hem mogelijk uitgekocht en dat zorgt voor een verhoging van zijn vermogen wat mogelijk tijdelijk is. hij kan perfect daarmee een andere eigendom kopen. En zoals gezegd ;: er is pas een erfenis als er een overlijden is. En zolang dat niet het geval is doet ieder met zijn geld wat hij of zij wil.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Thomas_A
Berichten: 2304
Juridisch actief: Nee

#5 , 22 nov 2021 06:55

dacht dat bij wettelijk samenwonen er toch een gemeenschappelijk vermogen was, van al hetgeen men spaart of belegd en niet voor het samenwonen had???

Helemaal niet. Dat is huwelijk onder het wettelijk stelsel.

Terug naar “Echtscheiding”