#2 , 15 nov 2009 18:01
Ofwel komt u overeen en gaat u uit elkaar in onderlinge overeenstemming: in dat geval moet alles, maar dan ook alles door u twee contractueel geregeld worden.
Eens de beslissing genomen is het geen goed idee lang te wachten met scheiden. De andere partij krijgt tijd om zich te informeren en 'eventueel moeilijk te gaan doen' (waarmee ik niet zeg dat dat bij u het geval zal zijn). Zij zal aan u slechts een bezettingsvergoeding verschuldigd zijn vanaf de dag dat de echtscheiding wordt ingeleid; zolang dat niet gebeurd is leeft u op vermogensrechtelijk vlak nog in solidariteit. het is dus in uw belang dat u haar daarop wijst. misschien draait ze dan wel bij. ze moet ook begrijpen dat ze daar niet gratis kan wonen en u dan ook nog eens laat opdraaien voor alles.
anderzijds, als de situatie precair is, kan u ook naar de vrederechter om voorlopige maatregelen te vragen (die neemt enkel beslissingen die voorlopig zijn, geen enkele defnitieve beslissing).
Bent u er al uit of u in onderlinge toestemming zal scheiden, of ziet u enkel de mogelijkheid zelf het initiatief te nemen?