Verdeling belasting bij scheiding

Nietakoord
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Verdeling belasting bij scheiding

#1 , 12 jan 2021 13:48

Sinds april 2018 ben ik uit huis. De scheiding is betekent juni 2020.
Mijn ex weigert de belastingsteruggave voor aanslagjaren 2018 en 2019 te verdelen. Kan dit zomaar. Ook heeft ze voor het aanslagjaar 2019 tegen de afspraak in niet gewacht op mijn documenten ivm alimentatie en schuldsoldaverzekering. Maw werd wel mijn inkomen genoteerd maar de zaken die ik in mindering kon brengen niet. Ik heb de belastingdienst van het onvolledig (oncorect).invullen van de fische wel van op de hoogte gebracht.
Tevens (haar woorden in acht nemend "ik maak u kapot, ik zorg dat ge wegrot in uw appartementje") schuift ze de verdeling-
vereffening steeds voor zich uit. Haar inkoop in huis, nog gezamelijk openstaande facturen (waarvoor ik steeds aanmaningen krijg), woonstvergoeding die hierdoor uitgesteld wordt, laag inkomen door mij wegens langdurige ziekte, enz... zorgen ervoor dat ik het steeds financieel moeilijker krijg. Zijn er zaken die ik voor de verdeling kan opvragen.
Er worden ook bijzondere kosten afgegeven die de 3maandelijkse termijn ruimschoots overschrijden (vb schoolkosten van begin schooljaar 2019-2020). Vervallen deze kosten niet als die niet aan mij worden afgegeven binnen de 2 weken na het verstrijken van de 3maandelijkse termijn?
Ook de onlangs gebeurde schatting verliep volgens mij niet correct. Duidelijk dat de schatter en advocaat van ex elkaar kende. De advocaat mag aanwezig zijn maar mag zij ook meelopen bij de schatting? De schatter bleek wel op de hoogte te zijn van elk mankement in huis. Hierbij moet ook rekening gehouden te worden dat mijn ex, ondanks volledig verzekeringsdossier, verzaakt heeft de beschadigingen, aangebracht door de buurman tijdens zijn verbouwingen, te herstellen.
Kan men bij een verdeling-vereffening ook beroep doen op Vlabel??

Reclame