Kan ex eot laten wijzigen?

Mokke
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Kan ex eot laten wijzigen?

#1 , 05 dec 2019 20:42

Ex en ik hebben enkele jaren geleden een eot laten opmaken. Hij werkt in 5 ploegen momenteel, ik fulltime met de dagpost. Hij ziet zijn kinderen ongeveer om de 4 dagen en dan heeft hij ze 2 dagen bij zich. Hij betaald alimentatie. Nu heeft hij een nieuwe relatie, gaat over enkele maanden hertrouwen en wil zijn werkuren gaan laten aanpassen om zo co ouderschap aan te vragen omdat hij geen alimentatie meer wil betalen. Kan dit zomaar? De kinderen en ik willen dit dus NIET!

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
eylis
Berichten: 8992

#2 , 05 dec 2019 21:28

Dat kan. De wetgeving voorziet dat elke ouder zijn kinderen kan/mag opvoeden en er een hecghte relatie mee kan/mag onderhouden. In principe dus elke ouder evenredig. Dus als één van de ouders hierom vraagt, zal een rechter dat toestaan. Indien er gegronde redenen zijn die de integriteit of veiligheid van het kind in gevaar brengen, kan een rechter dat weigeren. Of de kinderen dat niet willen is een proces waar u beiden samen aan zou kunnen werken. Als u al aan de kinderen laat blijken dat u dat ook niet wilt, tja dan beïnvloed u hen eigenlijk al negatief. Hetzij onbewust. U zal dus abstractie moeten maken van wat uzelf liever hebt en in het belang van de rechten en plichten van ouders en kinderen moeten ageren. Dat de vader nu pas een gelijk verdeeld verblijf overweegt is vrij natuurlijk: hij is weer gesetteld, vormt een stabiel gezin en kan nu de kinderen ontvangen in een gezinssituatie. een rechter zal dat eerder als positief evalueren. Probeer dus uw tegenstand te overwinnen, want objectief gezien is het een recht van zowel de ouderds als de kindern (ondanks het feit dat ze dat liever niet doen). Bedenk het volgende: Als kinderen niet graag naar school willen, beslist u in hun belang toch ook niet om ze van school weg te houden, maar werkt u stap voor stap naar het wegwerken van de negatieve impulsen en gedachten hier omtrent.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”