EOT hoofdelijke aansprakelijkheid hypothecaire lening

KurtC
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

EOT hoofdelijke aansprakelijkheid hypothecaire lening

#1 , 04 dec 2019 09:06

Beste,

Mijn ex en ikzelf trachten te komen tot een EOT. Op zich lijkt alles netjes verdeeld en hebben we het nodige uitwerkt.
Enkel is mijn ex op dit moment misschien niet in staat om het hypothecair krediet over te nemen.

Graag wil ik haar de mogelijkheid bieden om het huis toch te kunnen houden, doch wens ik me in te dekken.

Afspraak is dat zij mij 25000 euro zou betalen om mij uit te kopen. Waarde van het huis is geschat op 210000 euro, waarvoor zij inclusief de 25000 euro 175000 euro zou moeten lenen. Op dit moment weigert de bank haar de hypothecaire lening.

Omdat we zonder ruzie uit elkaar gaan, wens ik haar de mogelijkheid te geven om uiteindelijk het huis toch te kunnen aankopen. Hiervoor wens ik haar een termijn te geven van maximaal 2 jaar. Hetgeen ik graag wil voorstellen is dat ik haar op een termijn van maximaal 2 jaar maandelijks 200 euro stort. Op deze manier wordt de lening draaglijker voor haar. Na deze periode zouden we het huis willen verkopen mocht ze nog steeds niet in staat zijn om het huis daadwerkelijk over te nemen. Maar, ik wil me gedurende die 2 jaar wel indekken, want in theorie beschouwen we het huis als haar eigendom en is zij mij enkel geld verschuldigd.

Hoe mij best in te dekken?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
nicky54
Berichten: 218

#2 , 05 dec 2019 15:40

In deze komt het erop neer dat de woning in onverdeeldheid blijft na de scheiding. Dat wil zeggen dat je beiden eigenaar blijft.
U stelt voor dat de onverdeeldheid zou gelden voor een termijn van twee jaar onder bepaalde voorwaarden, dewelke je hier aanhaalt.
De kosten bij onverdeeldheid : bewonerskosten en eigenaarskosten. De eigenaarskosten zijn voor iedere partner de helft. De bewonerskosten zijn voor de bewoner van de woning.

Het beste is bij de notaris een akte van onverdeeldheid te laten opmaken. Dan blijft de woning beschermd voor de termijn, of volgens de voorwaarden die beschreven staan in die akte. De woning kan niet worden aangeslagen, en er kan pas uit onverdeeldheid worden getreden na de termijn volgens akte, of nadat de voorwaarden voldaan zijn volgens akte.

Uiteraard kan je de onverdeeldheid steeds beëindigen in onderlinge toestemming.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”