Onze advocaat heeft een dadingsovereenkomst opgesteld betreffende het onderhoudsgeld dat mijn man voor zijn dochter zou moeten betalen aan zijn ex-vriendin.
Aangezien we hier echt weinig vanaf weten en we van onze advocaat weinig informatie of advies krijgen, wou ik toch eens weten wat jullie over volgende paragraaf vinden? Is zo'n beknopte omschrijving wel voldoende om misverstanden of misbruik te voorkomen?
Staat beschreven als volgt:
De kinderbijslag, alle sociale en fiscale voordelen m.b.t. het kind worden aan moeder toegekend.
Naast de vermelde onderhoudsbijdrage zal vader, na onderling overleg tussen partijen, mee instaan ten belope van de helft in betaling van de volgende kosten:
- De buitengewone medische en paramedische kosten, zijnde limitatief opgesomd: hospitalisatie- en orthodontiekosten, kosten verbonden aan consultaties bij een geneesheer-specialist, dit alles na verrekening van tussenkomst mutualiteit en eventuele hospitalisatieverzekering.
- De buitengewone schoolkosten, zijnde limitatief opgesomd: schoolrekeningen (met uitzondering van de kosten verbonden aan de naschoolse opvang), cursussen en specifiek studiemateriaal, schoolreizen en studiereizen.
We hebben het zelf helemaal niet breed en willen voorkomen dat de moeder misbruik gaat maken en abnormaal hoge facturen gaat doorsturen, beslist de dochter in dure scholen in te schrijven of dergelijk.
(Moeder heeft immers al 'off the record' laten verstaan dat ze ons op alle manieren wil uitbuiten om ons het leven zuur te maken. We willen dus gewoon zo voorzichtig mogelijk zijn.)
Daarnaast staat ook beschreven dat alle fiscale voordelen aan de moeder worden toegekend. Ik las ergens dat je als betaler onderhoudsgeld fiscaal kan aftrekken. Maar betekent dit dan dat dit achteraf ook naar de moeder moet gaan? Of gaat het hier gewoon over de fiscale voordelen binnen haar eigen belastingsaangifte?
Alvast dank voor jullie mening of advies.