schulden versus verlaging onderhoudsbijdrage?

chrisje
Topic Starter
Berichten: 36

schulden versus verlaging onderhoudsbijdrage?

#1 , 18 jul 2009 19:09

Geachte Allemaal,

Ik ben gescheiden met eot waarin vermeld staat dat mijn ex 200 euro met betalen als alimentatie en dat hij de helft van de schoolonkosten moet betalen, voor onze zoon van 18 jaar die hogeschool volgt.

Ex richt nu een verzoekschrift tot de vrederechter en vraagt schrapping van de schoolonkosten en vermindering van alimentatie van 100 euro, daar hij verschillende gemaakte schulden heeft bij bank enz... en dat hij schuldbemiddeling heeft via ocmw, en daardoor niet genoeg geld meer overhoud om van te leven.

Mijn vraag is de volgende : kan ex vermindering vragen van onderhoudsbijdrage en afschaffing van schoolonkosten op basis van gemaakte schulden aan derden?
Het zou, volgens mijn bescheiden mening, maar al te gek zijn dat door het onverantwoord gedrag op financieel gebied van de vader , onze zoon slachtoffer zou worden.

Wie kan mij helpen?

Bedankt bij voorbaat.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
tatercounter
Berichten: 45

#2 , 22 jul 2009 10:42

ik geloof nooit dat de rechter zoiets zal toestaan. je zoon kost niet minder omdat de vader schulden heeft en voor zover ik weet is het zelfs zo dat als er loonsbeslag wordt gelegd omwille van achterstallige allimentatie voor kinderen er zelfs onder het bestaansminimum mag gegaan worden. Om maar aan te geven dat de wetgever het belang van onderhoudsbijdrage tov kinderen niet onderschat.

Rebel-with-a-cause
Berichten: 1216

#3 , 22 jul 2009 15:14

Een EOT is een bindend ontract tussen twee partijen.
Er moeten zich al ingrijpende wijzigingen, buiten zijn wil om, hebben voorgedaan alvorens dit zou toegekend worden.
Vragen staat vrij, doch men krijgt niet altijd wat men vraagt.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”