Eot getekend maar nog niet ingediend

KevinBaetens
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Eot getekend maar nog niet ingediend

#1 , 2 maand 1 week geleden (14 apr 2019 13:41)

Hallo,

Kort geschetst. Sinds de breuk doen wij “nesting”, waarbij de kinderen in huis blijven en ouders week om week wisselen. Dit gaat de afgelopen 6 maanden goed.

Eot bemiddeling is ook al al die tijd bezig en is van in begin afgesproken om die nesting te blijven doen, tot huis verkocht is en we beiden een nieuwe woning hebben.

Het huis is nu verkocht (bod aanvaard, notarissen zijn bezig met de compromis), de eot is door beide partijen ondertekend, maar nog niet ingediend.

In de ondertekende eot staat dat geen van beiden in de woning blijft wonen, wij de privacy van elkaars woning respecteren, en enkel mits toestemming van de ander toegang krijgen tot de gezinswoning.

Mag één van de partners nu eenzijdig beslissen om toch in de woning te blijven tijdens de week van de ander, tot die zelf een woning heeft gevonden?

Als dat niet mag, wat zou ik dan best doen als de ander toch in huis blijft tijdens mijn kindjesweek?

Groeten,
Kevin

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Arwen
Berichten: 30

#2 , 2 maand 1 week geleden (15 apr 2019 12:29)

Ik denk dat, als jullie beiden domicilie er nog staat, beiden er mag binnen en buiten mag wanneer hij/zij dat wil, want hij/zij 'woont' daar. In hoeverre een onderlinge overeenkomst dit kan beletten?! Het zou wel fair zijn, moesten beide partijen er zich aan houden.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”