wanneer moet ik uit mijn huis na openbare verkoop?

nathalie8000
Topic Starter
Berichten: 1

wanneer moet ik uit mijn huis na openbare verkoop?

#1 , 14 jul 2009 00:52

Hallo

Na er dik opgelegd te zijn door een partijdige notaris, was er bij het eerste bezoek tot vereffening verdeling na vechtscheiding geen enkele mogelijke vorm van communicatie. Daarom werd proces verbaal opgemaakt die ik heb getekend. Daar stond helaas in dat de schatter het goed nog ging komen schatten en indien geen interesse tot inkoop er werd overgegaan tot openbare verkoop. Helaas was de schatting zeer hoog (die later volgde) bindend en is de enige mogelijkheid openbare verkoop (of inkoop aan de te hoge prijs). Wanneer er binnenkort openbare verkoop is, hoe snel moet ik dan ons huis verlaten? Ik heb twee kinderen ten laste en ben hoogzwanger (moet volgende maand bevallen en heb dan nog een maand tegen de openbare verkoop!!) Ik ben dus zeker niet in staat om nu snel een ander huis te vinden of te kopen. Is hier nog een noodoplossing mogelijk? De preferentiele toebedeling werd gevraagd binnen de termijn van de standpunten maar door de ondertekening zou deze niet worden aanvaard!
mvrgr
nathalie

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 15 jul 2009 10:53

“Art.1604.De verkoper moet aan de koper een zaak leveren die met de overeenkomst in overeenstemming is. Levering is de overdracht van de verkochte zaak in de macht en het bezit van de koper.”(Burgerlijk Wetboek).

Wie zonder recht of titel het huis bezet en daardoor de levering ervan aan de koper belet,kan op bevel van de rechter uitgedreven worden.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”