Deurwaarder beslagname inboedel ?

Henr III
Topic Starter
Berichten: 17

Deurwaarder beslagname inboedel ?

#1 , 2 weken 1 dag geleden (11 mar 2019 14:44)

Goede middag,

Ons dochter is in een vechtscheiding terechtgekomen.
Voorlopig huurt ze een appartement en gezien er een lopende lening en zo verder is, hebben wij wat toestellen en inboedel aangekocht op onze naam voor de huidige verblijfplaats. Gezien de verkoop van woning de lening niet zal kunnen terugbetalen zal er vermoedelijk een Deurwaarder extra geld zorgen door verkoop van ….
Kan een Deurwaarder beslag leggen op toestellen (T.V, wasmachine, naaimachine, stoomstrijkijzer) die door ons betaald geweest zijn en waarvan de factuur ook op onze naam staat.
Kunnen wij iets doen om te voorkomen dat die apparaten eventueel zouden meegenomen worden naar een openbare verkoop als het zover zou komen?
Is een kopie van de aankoop factuur voldoende of moeten er extra labels of zo aangebracht worden op die apparaten of een huurcontract met onze dochter voor de apparaten maken?
Weet iemand raad a.u.b. ?
Vriendelijke groeten
Henri

Minnegirl
Berichten: 28
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 week 5 dagen geleden (14 mar 2019 22:28)

Het bewijs dat de apparaten niet van haar zijn is voldoende, ze staan op uw naam. Zorgen dat er geen waardevolle spullen in de woning zijn.

Henr III
Topic Starter
Berichten: 17

#3 , 6 dagen 10 uur geleden (20 mar 2019 17:35)

Hopelijk is dat voldoende. Soms hoort men dat ze zelfs meubels van de kringloopwinkel (maximum 100€ ) zomaar mee nemen de kosten personeel, voertuig om dat te doen is een veelvoud van wat de meubels gekost hebben.
En men moet dan terug voor iets zorgen, kan een straatje zonder einde zijn.
Groetjes
Henri.

Reclame

scorpioen
Berichten: 8186
Juridisch actief: Nee

#4 , 6 dagen 9 uur geleden (20 mar 2019 18:03)

Maak een overeenkomst van bruikleen op. U geeft de opgesomde goederen kosteloos in bruikleen en kan ze steeds terugeisen. Laat de overeenkomst registreren. Voeg kopie van de facturen en bewijs van betaling door u bij de overeenkomst. Leg een exemplaar van dit alles bij de goederen.

berenod
Berichten: 821

#5 , 6 dagen 8 uur geleden (20 mar 2019 19:19)

Werkt allemaal (meestal) niet.
Ze komen elke dag mensen tegen met schulden dewelke hun ouders/vrienden laten items aankopen op hun naam zodat ze niet zouden in beslag genomen worden.

Deurwaarder neem de goederen in beslag, en daarna kan je proberen ze terug te krijgen via een revindicatie procedure. Een dure procedure, dewelke geen enkele garantie op slagen heeft.

Vergeet ook niet, als je niet thuis bent zal de deurwaarder met een slotenmaker de woonst openen en gewoon alles in beslag nemen!

mava105
Berichten: 17011
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#6 , 6 dagen 7 uur geleden (20 mar 2019 20:22)

DW laten zich door dergelijke truukjes niet meer bang maken. Heb ooit meegemaakt dat op de inkomdeur een volledige geregistreerde inventaris hing met de namen van de diverse eigenaars van de inboedel. DW was zeer tevreden, want nu had hij een volledige lijst van voorwerpen die konden worden in beslag genomen, en hoefde hij al niet meer te zoeken

Terug naar “Echtscheiding”