Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Grevensteiner
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

EOT

#1 , 1 maand 4 weken geleden (10 okt 2018 15:28)

Goedemiddag,

Ik heb een vraag mbt tot het opstellen van een EOT.

Ivm de opvoeding van de kinderen had ik graag volgende regel vermeld en wij (mijn ex en ik) vragen ons af of dit wettelijk is, want wij staan daar beiden achter.

'Beide ouders verbinden zich ertoe, ervoor te zorgen dat de kinderen niet in permanent (inwonend) contact komen met extreme personen (links en/of rechts), alcohol en/of drugsverslaafden.'

We willen vermijden dat de kinderen in een niet optimaal milieu terechtkomen. Twijfelen echter of dit wettelijk kan en of een rechter dit tekent.

eylis
Berichten: 7253

#2 , 1 maand 4 weken geleden (10 okt 2018 17:05)

Is in feite een overbodige clausule: in een woning waar er zich minderjarige kinderen bevinden, mogen geen drugs gebruikt worden of toezicht uitgeoefend door personen onder invloed. Dat is sowieso een misdrijf. Wie u professioneel bevoegd acht om "extreme personen" arbitrair te definieren lijkt me een raadsel. Ik ken bijvoorbeeld extreme persoonlijkheden die er als lammetjes uitzien.... Dus die clausule is niet verifièrbaar en ook niet opeisbaar. Het aanbrengen of dragen van nazistische symbolen in een publieke omgeving is verboden, maar als iemand een ouwe SSvlag op zolder heeft liggen, kan men dat niet verbieden.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Echtscheiding”