#2 , 08 okt 2008 14:48
Vijf jaar geleden ben ik gescheiden met een eot.
In eot werd overeengekomen dat de kinderen de ene weekbij de moeder en de andere week bij de vader zouden verblijven. Kindergeld zou naar moeder gaan.
Er zou een gezamelijke ekening geopend worden waar elke ouder 125 euro zou opstorten. Van deze rekening zouden schooluitgaven en kledij gaan. Indien bedrag op rekening ontoereikend zou zijn, zouden beide partyen elk voor de helft het verschilmoeten bijpassen.
Buitengewone kosten zouden iedervoor de helft gedragen worden.
Ex wou geen gezamelijke rekening openen, hij vond het gemakkelijker om mij die 125 euromaandelijks te storten en ik zou maar moeten zorgen dat kindere alles hebben.
Wat gebeurt er nu : ex trekt vanallesvan rekening, ook dure hobby's van kinderen, waarmee ik niet akkoord ga. Als de rekening ontoereikend is,of ik vraag hem de helft bij te passen in meerdaagse scoolreizen (o.a. zeeklassen e.a...) weigert hij te betalen. Ik moet dat maar van kindergeld trekken.
In akt is het anders overeengekomen.
Kan dit zomaar? Kan hij ineens kindergeld opeisen? ik weet dat indien hij het kindergeld zou krijgen, niets ervan naar de kinderen zou gaan. Zelf spendeert hij uren per week in de voetbalkantine, en gaat zijn budget op aan zijn motohobby.
Kan hij akt zo maar aanvechten en kindergeld opeisen als het anders overeengekomen is? Hoe sterk is een EOT dan?