Na onderteken EOT terugkomen op beslissing ?

krikri
Topic Starter
Berichten: 10

Na onderteken EOT terugkomen op beslissing ?

#1 , 07 okt 2008 12:50

Stel : het gaat niet meer, en zijn bereid uit elkaar te gaan met een samen opgesteld en ondertekend EOT waarin alles geregeld is.

Daarna komt schoonmoeder dracula of een nieuw vriendje op de proppen die wat dan ook (meestal geld) geroken hebben...met de mededeling ge hebt U laten doen en normaal had ge wettelijk recht op dit of dat (Vb in het EOT staat vermeld dat er geen onderhoudsgeld verschuldigd is aan de partner, bij een vechtscheiding zou dit bv wel uitgesproken kunnen worden op de rechtbank)

De vraag: Na het ondertekenen van het EOT, kan het EOT nog door een van de beide partijen nadien aangevochten worden ? of is de overeenkomst rechtsbindend

thx voor de info

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
crockie
Berichten: 33

#2 , 08 okt 2008 14:48

Vijf jaar geleden ben ik gescheiden met een eot.
In eot werd overeengekomen dat de kinderen de ene weekbij de moeder en de andere week bij de vader zouden verblijven. Kindergeld zou naar moeder gaan.
Er zou een gezamelijke ekening geopend worden waar elke ouder 125 euro zou opstorten. Van deze rekening zouden schooluitgaven en kledij gaan. Indien bedrag op rekening ontoereikend zou zijn, zouden beide partyen elk voor de helft het verschilmoeten bijpassen.
Buitengewone kosten zouden iedervoor de helft gedragen worden.
Ex wou geen gezamelijke rekening openen, hij vond het gemakkelijker om mij die 125 euromaandelijks te storten en ik zou maar moeten zorgen dat kindere alles hebben.
Wat gebeurt er nu : ex trekt vanallesvan rekening, ook dure hobby's van kinderen, waarmee ik niet akkoord ga. Als de rekening ontoereikend is,of ik vraag hem de helft bij te passen in meerdaagse scoolreizen (o.a. zeeklassen e.a...) weigert hij te betalen. Ik moet dat maar van kindergeld trekken.
In akt is het anders overeengekomen.
Kan dit zomaar? Kan hij ineens kindergeld opeisen? ik weet dat indien hij het kindergeld zou krijgen, niets ervan naar de kinderen zou gaan. Zelf spendeert hij uren per week in de voetbalkantine, en gaat zijn budget op aan zijn motohobby.
Kan hij akt zo maar aanvechten en kindergeld opeisen als het anders overeengekomen is? Hoe sterk is een EOT dan?

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”