bezoeksrecht van de papa

branco
Topic Starter
Berichten: 2

bezoeksrecht van de papa

#1 , 14 apr 2008 19:59

IK heb eens een vraagje, ik ben bijna een jaar gescheiden van mijn man , en het vonnis is uitgesproken over het berzoeksrecht. Normaal heeft hij onze 2 kinderen om de veertien dagen het weekend. nu wou hij eerst de kinderen niet meer samen en nu wil hij ze helemaal niet meer omdat hij
het niet aankan. Hij dreigt ermee co ouderschap aan te vragen als ik de kinderen niet apart mee geef . wat ik niet verplicht ben omdat het zo niet geschreven is hij betaald ook de allimentatie niet correct. wat kan ik daar aan doen en kan hij zomaar het co ouderschap aanvragen ik heb wel steeds gaan melden bij de politie als hij er niet om kwam wat al heel veel is geweest.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
bemiddelaar
Berichten: 297
Locatie: West-Vlaanderen

#2 , 15 apr 2008 18:35

ga samen met de andere ouder rond tafel zitten en doe een beroep op een ouderschapsbemiddelaar om zo een regeling tot stand te laten komen die voor beiden als passend wordt ervaren.

Bemiddelaars kan je vinden via
www.bemiddelingvzw.be
www.juridat.be/bemiddeling

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 16 apr 2008 11:26

“Art.9.3.De Staten die partij zijn,eerbiedigen het recht van het kind dat van een ouder of beide ouders is gescheiden,op regelmatige basis persoonlijke betrekkingen en rechtstreeks contact met beide ouders te onderhouden ,tenzij dit in strijd is met het belang van het kind...“(Verdrag Rechten Kind 20 november 1989).

Uit uw vonnis blijkt dat dit rechtstreeks contact niet in strijd is met het belang van het kind.

U kan dus,als vertegenwoordiger van uw minderjarige kinderen,van de jeugdrechter vorderen dat hij uw gewezen man ertoe veroordeelt de persoonlijke betrekkingen en het rechtstreeks contact uit uw vonnis na te komen onder verbeurte van een dwangsom.Zie daartoe art.387ter Burgerlijk Wetboek(=B.W.).

“Art.387bis.In alle gevallen, en onverminderd de bevoegdheid van de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg, rechtsprekend in kort geding overeenkomstig artikel 1280 van het Gerechtelijk Wetboek, kan de jeugdrechtbank in het belang van het kind, op verzoek van beide ouders of van één van hen, dan wel van de procureur des Konings alle beschikkingen met betrekking tot het ouderlijk gezag opleggen of wijzigen.”(B.W.).

Uw gewezen man kan dus de jeugdrechtbank ook om een bilocatieregeling vragen,mits daarvan het belang van het kind aan te tonen,wat onverenigbaar is met ‘en nu wil hij ze helemaal niet meer omdat hij het niet aankan‘.

Inzake onderhoudsgeld geldt : "Art.1393. Overhandiging van de uitgifte van het vonnis...aan de gerechtsdeurwaarder geldt als volmacht voor alle tenuitvoerleggingen."(Ger.W.=Gerechtelijk Wetboek).

Vraag de griffie van de betrokken rechtbank om de uitgifte van het vonnis,tenzij u ze zelf bezit.De uitgifte = vonnis voorafgegaan door ‘Wij...Koning der Belgen...‘.Indien blijkt dat uw advocaat die uitgifte ontving dan geldt “Art.2276bis.§ 1. De advocaten...zijn niet meer verantwoordelijk voor de bewaring van de stukken vijf jaar na het beëindigen van hun taak.”(B.W.).Indien in dat geval uw advocaat die uitgifte niet meer bezit,dan dient een nieuwe gevraagd met toepassing van art.1379 Ger.W.

Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”