“Art.9.3.De Staten die partij zijn,eerbiedigen het
recht van het kind dat van een ouder of beide ouders is gescheiden,op regelmatige basis persoonlijke betrekkingen en
rechtstreeks contact met beide ouders te onderhouden ,tenzij dit in strijd is met het belang van het kind...“(Verdrag Rechten Kind 20 november 1989).
Uit uw vonnis blijkt dat dit rechtstreeks contact niet in strijd is met het belang van het kind.
U kan dus,als
vertegenwoordiger van uw minderjarige kinderen,van de jeugdrechter vorderen dat hij uw gewezen man ertoe veroordeelt de persoonlijke betrekkingen en het rechtstreeks contact uit uw vonnis na te komen onder verbeurte van een
dwangsom.Zie daartoe art.387ter Burgerlijk Wetboek(=B.W.).
“Art.387bis.In alle gevallen, en onverminderd de bevoegdheid van de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg, rechtsprekend in kort geding overeenkomstig artikel 1280 van het Gerechtelijk Wetboek, kan de jeugdrechtbank in het
belang van het kind, op verzoek van beide ouders of van één van hen, dan wel van de procureur des Konings alle beschikkingen met betrekking tot het ouderlijk gezag opleggen of
wijzigen.”(B.W.).
Uw gewezen man kan dus de jeugdrechtbank ook om een bilocatieregeling vragen,mits daarvan het belang van het kind aan te tonen,wat onverenigbaar is met ‘en nu wil hij ze helemaal niet meer omdat hij het niet aankan‘.
Inzake
onderhoudsgeld geldt : "Art.1393. Overhandiging van de
uitgifte van het vonnis...aan de gerechtsdeurwaarder geldt als volmacht voor alle tenuitvoerleggingen."(Ger.W.=Gerechtelijk Wetboek).
Vraag de griffie van de betrokken rechtbank om de uitgifte van het vonnis,tenzij u ze zelf bezit.De uitgifte = vonnis voorafgegaan door ‘Wij...Koning der Belgen...‘.Indien blijkt dat uw advocaat die uitgifte ontving dan geldt “Art.2276bis.§ 1. De advocaten...zijn niet meer verantwoordelijk voor de bewaring van de stukken vijf jaar na het beëindigen van hun taak.”(B.W.).Indien in dat geval uw advocaat die uitgifte niet meer bezit,dan dient een nieuwe gevraagd met toepassing van art.1379 Ger.W.
Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in
http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.