Mijn ex en ik gingen uit elkaar toen onze zoon 6 maanden oud was. We hebben altijd een goed contact gehouden en hebben van beide kanten het welzijn van ons kind vooropgesteld. Anderhalf jaar geleden werd mijn ex door persoonlijke problemen gedwongen opgenomen in het Universitair Psychiatrisch Centrum K.U. Leuven. Mijn zoon heeft zijn papa toen enkele maanden niet gezien en ook nadien, op een meer open afdeling, verliepen de bezoekjes eerder moeizaam. Enkele maanden geleden heeft mijn ex zichzelf uit het centrum ontslagen en ging de bezoekregeling op zijn aandringen weer zoals voordien (een weekend om de 2 weken). Mijn zoon werd steeds afgehaald door de broer van zijn papa omdat die naar eigen zeggen niet met de wagen mocht rijden door de medicatie die hij nam tegen zijn aandoening. Op een moment dat mijn zoon moest worden teruggebracht kreeg ik het schokkende telefoontje dat er zich een auto-ongeluk had voorgedaan. Mijn ex zat blijkbaar achter het stuur en zijn moeder, de oma van mijn zoon, zat als passagier naast hem. Beiden waren ernstig gekwetst (zijn moeder heeft zelfs enkele weken op ICU doorgebracht). Mijn zoontje was gelukkig-lichamelijk althans- ongedeerd omdat hij achter de bestuurder zat. Toen ik in het ziekenhuis op de spoedafdeling kwam vroeg ik aan de mensen van de politie alsook aan de artsen of er een bloedproef kon worden afgenomen. Die vraag werd echter niet ingewilligd.
Ondanks het feit dat ik nog steeds geen wig wil drijven tusen de relatie van mijn kind met zijn papa vraag ik me af wat hier mijn rechten en mijn plichten zijn?
Ik ben bang dat de geschiedenis zich zal herhalen aangezien mijn ex nog steeds medicijnen neemt en ondertussen opnieuw achter het stuur van zijn (nieuwe) wagen kruipt...
Bedankt om te antwoorden,
Een Bezorgde Mama