Financiële problemen

bollieke
Topic Starter
Berichten: 1

Financiële problemen

#1 , 22 mar 2008 16:33

Ik ben wanhopig, sta er financiëel slecht voor sinds ik van huis weggegaan ben.
Ik ben 6 maanden geleden van huis weggegaan en zit nu in vechtscheiding met mijn man, hij probeert op alle mogelijke manieren dwars te liggen, stuurt deurwaarder op me af,...
De echtscheiding is nog niet ingeleid bij de rechtbank.
Ik heb jarenlang maandelijks geld moeten overschrijven naar de rekening van mijn man. Nu vermoed ik dat mijn man dit geld naar andere rekeningen getransfereerd heeft zonder mijn medeweten. Een schenking van 25.000 euro is ook spoorloos verdwenen. Ik heb enkel weet van onze rekeningen bij onze vaste bank, maar daar staat dat geld niet.
Op welke manier kan ik te weten komen of mijn man verborgen rekeningen heeft?
Ik ben veranderd van advocaat omdat mijn eerste advocaat niets deed voor mijn zaak. Op het vredegerecht (met eerste advocaat) heeft de vrederechter me een papier laten tekenen dat ik verzaak aan alimentatiegeld, ik verdien 1500euro per maand, mijn man 3200 en op het einde van de maand hou ik niets over. Ik wist niet dat dit in het vonnis van de vrederechter stond, dom dom dom van me. :(
Ik betaal nu huur + kosten van appartement en mijn man woont nog in onze woning die reeds afbetaaald is. Ik vind het vonnis van de vrederechter niet correct, kan ik hier nog iets aan doen? Mijn advocaat zegt dat ik hier niets meer aan kan doen, omdat ik dat blad getekend heb niet in beroep kan gaan.

Kan er iemand me goede raad geven?
bedankt!

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
rambina
Berichten: 191
Locatie: Limburg

#2 , 22 mar 2008 18:47

Hoi,

Ten eerste 1500 per maand is niet slecht.. Ik denk dat je eens moet gaan kijken bij andere vrouwen en dan zal je zien dat je best wel een goed inkomen hebt..
Dat je ex 3200 euro heeft, tja, dat is zijn inkomen.

Je huis is afbetaald en je ex woont erin, dat wil zeggen dat vanaf het moment van de feitelijke scheiding dat hij je huur moet betalen.
Dit zal je pas kunnen vorderen bij de verdeling en vereffening..

Voor de rest kan ik alleen maar zeggen om alles goed bij te houden, en ivm die schenking, daar zijn wetten voor..

Ik zou proberen mijn leven een beetje te schikken naar het inkomen dat je hebt en niet naar 'wat is geweest'..
Iedereen die gaat scheiden moet een stap terug doen..
Hij zal je,indien de woning van beide was, ook nog moeten terugbetalen of hij zal je moeten uitkopen.
Dit gaat echter wel wat geduld vergen..
Eerst maar zorgen dat je zo snel mogelijk gescheiden geraakt..
justice will be done

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 24 mar 2008 13:35

“Art.229....§ 3. De onherstelbare ontwrichting bestaat ook wanneer de aanvraag wordt gedaan door één enkele echtgenoot na meer dan één jaar feitelijke scheiding of wanneer de aanvraag tot tweemaal toe werd gedaan overeenkomstig *artikel 1255, § 2, van het Gerechtelijk Wetboek.”(Burgerlijk Wetboek).

* “Art.1255...§ 2. Indien de echtscheiding gevorderd wordt door één van de echtgenoten met toepassing van artikel 229, § 3, van het Burgerlijk Wetboek, spreekt de rechter de echtscheiding uit als hij vaststelt dat de partijen sinds meer dan één jaar feitelijk gescheiden zijn.Als de partijen niet langer dan een jaar feitelijk gescheiden zijn, stelt de rechter een nieuwe zitting vast. Deze heeft plaats op een datum die onmiddellijk volgt op het verstrijken van de termijn van een jaar, of een jaar na de eerste zitting. Tijdens deze zitting spreekt de rechter de echtscheiding uit indien een van de partijen erom verzoekt.”(Gerechtelijk Wetboek).

U kan dus nu reeds echtscheiding vorderen op grond van art.229,§3 alhoewel er nog geen jaar feitelijke scheiding is.

“Art.1256.Op ieder ogenblik kunnen de partijen de rechter verzoeken hun overeenkomsten te homologeren over de voorlopige maatregelen met betrekking tot de persoon, het levensonderhoud en de goederen van de echtgenoten of van hun kinderen.
Hij kan weigeren de overeenkomst te homologeren als deze duidelijk in strijd is met het belang van de kinderen.
Bij gebrek aan een overeenkomst of in geval van een gedeeltelijke overeenkomst wordt de zaak, op verzoek van één van de partijen, verwezen naar de eerst nuttige zitting van de zaken in kort geding, voor zover deze nog niet is ingeschreven op de rol van de zaken in kort geding. Artikel 803 is van toepassing.”(Gerechtelijk Wetboek).

Tijdens deze zitting kan u voorlopige maatregelen vragen zoals,het gebruik van de echtelijke woning en hulpuitkering tussen echtgenoten.Dit vonnis komt in de plaats van de dringende voorlopige maatregelen van de vrederechter.

Het opsporen van verborgen rekeningen is vooral de taak van de notaris door het echtscheidingsvonnis belast met de vereffening-verdeling van het gemeenschappelijk huwelijksvermogen.

Zie ook :
http://www.abb-bvb.be/gen/nl/index.html > Praktische Informatie > Opzoeken van een bankrekening na overlijden.
U kan ook rechtstreeks met de banken contact nemen via http://www.cbfa.be/nl/index.asp

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”