Omgangsrecht geweigerd

sharky1
Topic Starter
Berichten: 45

Omgangsrecht geweigerd

#1 , 02 mar 2008 18:39

Even vlug de situatie schetsen.
Mijn vriend zit voor ogenblik in het buitenland en had vrijdag recht op zijn zoon om 18u tot zondag om 18u. Omdat mijn vriend zijn domicilie nog heeft bij zijn ouders moest de ex hem daar vrijdag afzetten. Tussen de zoon van mijn vriend en mij en mijn kinderen was al afgesproken dat hij heel het weekend naar mijn zou komen omdat hij hier zijn materiaal en slaapkamer heeft.
Dus, vrijdagavond ging ik met mijn kinderen naar mijn vriend zijn ouders om daar de zoon te gaan ophalen. Maar, de ex komt toe, vraagt naar mijn vriend en als ze hoort dat hij niet aanwezig is zegt ze dat ze de zoon niet moet afzetten omdat de vader in het buitenland verblijft. Zij terug vertrokken en we naar de politie om pv te laten opstellen.
Wat blijkt nu: wij konden enkel een melding laten doen van de feiten. Politie gebeld naar haar en ze wou hem niet afzetten omdat het kind niet bij mij wou zijn(larie en apekool, want hij had juist na school nog geroepen naar mijn kinderen dat hij ze wel zou zien die avond).
Nu is mijn vraag: waar gaat dat naartoe? Kan zij haar eigen wetten maken? Wat als mijn vriend moet werken op een vrijdag dat ze hem moet afzetten?
Zij werkt ook en laat iedere dag het kind afhalen van haar nieuwe vriend of die zijn moeder. Volgens haar nieuwe wet mogen wij hem dan ook meenemen, als ze hem niet persoonlijk komt afhalen.
Is er iemand die hier een zinnig antwoord op weet?
enjoy life

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Archie
Berichten: 60

#2 , 03 mar 2008 09:56

wat ik nu ga schrijven ga je misschien niet graag horen.
Als mijn vriend zijn ex het kind niet persoonlijk in ontvangst neemt, dan neemt hij zijn dochter terug mee. Hij volgt strikt het vonnis dat stelt dat ze aan de "goede handen van de moeder moet worden toevertrouwd". Als wij hiervan afwijken, krijgen we dat gegarandeerd terug geworpen in ons gezicht (dat we het kind aan "wildvreemden" durven te geven (ttz: haar eigen moeder)). Hetzelfde als zij de dochter komt "afleveren", geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om de deur (mijn deur nota bene) te openen en het kind in ontvangst te nemen (want dat gebruikt ze in de rechtbank).

Deze manier van handelen heeft haar al in het nauw gedreven, want ze was op huwelijksreis terwijl zij de dochter op zondagavond moest ontvangen. Dus nam zij de beslissing om het meisje in de eerste plaats al niet mee te geven, met als gevolg dat ze een pv voor niet-afgifte aan haar broek had en nu een dwangsom van 250 euro voor elke keer dat ze het kind niet brengt.

sharky1
Topic Starter
Berichten: 45

#3 , 03 mar 2008 10:04

In het vonnis staat zelfs niet vermeld dat ze het kind persoonlijk moet afgeven, gewoon dat ze het moet afzetten op het adres van verweerder.
Bijgevolg mogen we terug naar de jeugdrechtbank om in een bijkomend vonnis een dwangsom vast te leggen. Maar, je vraagt je toch af waar dat allemaal naartoe gaat. Een mens is zelfs niet meer zeker of hij al dan niet zijn kleinkinderen of kinderen kan zien.
enjoy life

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”