Waarde van EOT voordat die wettelijk wordt

Jannie
Topic Starter
Berichten: 1

Waarde van EOT voordat die wettelijk wordt

#1 , 13 sep 2011 12:32

Wij hebben samen met een bemiddelaar een EOT opgesteld die we beiden voor akkoord hebben getekend met de bemiddelaar als getuige. De gemaakte afspraken zijn per 1/9 ingegaan.
Dit document is nu bij de notaris om het om te vormen tot een officieel document waarmee de echtscheiding bij de rechtbank zal worden aangevraagd.
We hebben dit document amper 2 weken geleden getekend en nu al wilt mijn toekomstige ex dat ik hem schriftelijk toestemming geef om een van de voorwaarden niet na te hoeven komen ivm huisvesting tijdens de eerstkomende maanden - daar hebben we duidelijke afspraken (vooral omwille van financiële redenen) over gemaakt waar hij het ook mee eens was maar nu ineens niet meer. De gevolgen van zijn beslissing zullen op financieel vlak een grote impact hebben op de toekomst van mij en de kinderen.
Wat is de juridische waarde van dit opgestelde en getekende document? We hebben nog niet bij de notaris getekend omdat dat document nog niet klaar is. Maar kan ik iets doen als hij nu besluit om zich niet aan de gemaakte afspraken te houden?
Graag advies.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 39723
Juridisch actief: Nee

#2 , 13 sep 2011 18:23

Een contract tussen partijen is tegenstelbaar aan die partij maar niet aan derden. Tussen jullie is het afdwingbaar in principe.
Een notariële akte (authentieke akte) is dat wel.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 15 sep 2011 11:07

“Art.1294bis...§ 2. Indien afstand wordt gedaan van de procedure, verbinden de in artikel 1288 bepaalde overeenkomsten de partijen VOORLOPIG, tot wanneer de artikelen...of 1280 worden toegepast. Indien de overeenkomsten niet de vorm van een uitvoerbare titel hebben, wordt, op verzoek van de meest gerede partij, de zaak bepaald op de rechtsdag van kort geding, in overeenstemming met artikel 1256. Indien een van de partijen daarom verzoekt, spreekt de voorzitter een voorlopige beschikking uit, in overeenstemming met de overeenkomsten.”Gerechtelijk Wetboek).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”