Alimentatie via vredegerecht en nu onderling akkoord

Denduvel
Topic Starter
Berichten: 19

Alimentatie via vredegerecht en nu onderling akkoord

#1 , 13 jan 2011 06:20

Hallo,

Ben veroordeeld geweest tot betaling van alimentatie via vredegerecht voor 2 kinderen, nu komt 1 kind bij mij wonen en daarvoor gaat (wil) mijn ex dan alimentatie betalen aan mij voor dat kind.
Mijn vraag is (heb geen advocaat), kan dit mits onderling akkoord of moet dit ook via één of andere rechtbank, mijn ex gaat papieren laten (onderling akkoord) opmaken via haar advocaat, is dit dan genoeg?

Mvg

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 14 jan 2011 09:30

“Art.104.Binnen de grenzen en onder de voorwaarden bepaald in de artikelen 107 tot 116, worden van het totale netto-inkomen de volgende bestedingen afgetrokken, in zover zij in het belastbare tijdperk werkelijk zijn betaald : 1° 80 pct. van de onderhoudsuitkeringen die de belastingplichtige regelmatig heeft betaald aan personen die niet deel uitmaken van zijn gezin, wanneer ze zijn betaald ter uitvoering van een verplichting op grond van het Burgerlijk of het Gerechtelijk Wetboek of van de wet van 23 november 1998 tot invoering van de wettelijke samenwoning, zomede 80 pct. van de kapitalen die zulke uitkeringen vervangen...”(Wetboek Inkomstenbelastingen 10 april 1992).

“Art.203.§ 1. De ouders dienen naar evenredigheid van hun middelen te zorgen voor de huisvesting, het levensonderhoud, het toezicht, de opvoeding en de opleiding van hun kinderen....”(Burgerlijk Wetboek) is die ‘verplichting‘ ook al wordt het bedrag door (schriftelijke) overeenkomst tussen partijen vastgelegd.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Denduvel
Topic Starter
Berichten: 19

#3 , 14 jan 2011 10:18

Dus als ik het goed begrijp, een onderling akkoord (schriftelijk) is genoeg.

Mvg

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”