naamsverandering dochter

ulrike
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

naamsverandering dochter

#1 , 25 sep 2017 13:22

hallo ik heb een dochter van 10 jaar , mijn ex man de vader van mijn dochter heeft ons verlaten toen mijn dochter nog geen jaar was. hij heeft haar sindsdien enkele keren gezien maar hij heeft haar ondertussen al 7 jaar niet meer gezien, hij betaald ook niet voor haar, terwijl ik wel een vonnis heb waarin staat dat hij alimentatiegeld moet betalen. nu ik krijg wel geld van Davo, dus laat ik mijn ex gewoon met rust. Ik zou graag de achternaam van mijn dochter veranderen naar mijn achternaam maar blijkbaar kan dat niet daar hij officieel nog het ouderlijk gezag uitoefent, weet iemand of ik daar iets kan aan doen?
bedankt

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Franciscus
Berichten: 33765

#2 , 25 sep 2017 21:49

U zal moeten bewijzen dat hij onwaardig is om als vader te blijven fungeren. Hij voldoet niet aan zijn verplichtingen.
Ik vermoed dat er een vonnis is maar gezien hij zich er niet aan houdt DAVO is ingeschakeld. Maar ik vermoed dat hij nog altijd gezagsco-ouderschap heeft.
Al eens lezen:
http://elfri.be/veranderen-van-familienaam
https://www.kennisplein.be/sites/Jeugdr ... deren.aspx

Reclame

Terug naar “Adoptie”