auteursrecht

hm1986
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

auteursrecht

#1 , 1 jaar 10 maand geleden (22 jan 2018 12:45)

Hallo,

ik ben bezig met het opstarten van een bedrijfje om t-shirts en dergelijke te personaliseren?
Het is de bedoeling dat ik iemand zijn naam op de t'shirt zet en eventueel nog een afbeelding.
Als de klant een afbeelding doorstuurt en die is met copyright beschermt maar ik heb deze zelf niet opgezocht, kan ik deze afbeelding dan gebruiken? Als ik zelf iets zoek zet ik de filter op google aan.

bedankt alvast om hierop te reageren.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
sanneco
Berichten: 3
Juridisch actief: Ja

#2 , 1 jaar 6 maand geleden (19 mei 2018 10:37)

Beste hm1986, wat leuk dat je een eigen bedrijfje gaat starten met t-shirts. Leuk idee om persoonlijke foto's van anderen op een t-shirt te zetten. Als je een webshop maakt waarbij ze hun eigen foto of ontwerp kunnen uploaden raad ik je aan om daar een vinkje te plaatsen waarbij klanten moeten aangeven dat ze beschikken over het auteursrecht op de afbeelding die ze willen laten drukken op het tshirt. Zo voorkom je dat je gedonder krijgt over auteursrecht:https://www.intellectueeleigendom.be/auteursrecht/ Dat kan namelijk serieuze gevolgen hebben en veel kosten met zich meebrengen als een partij je daarop aanspreekt. Dat is natuurlijk zonde.

Mocht je zelf gratis afbeeldingen zoeken, dan is Google vaak niet de beste plek. Daar zijn websites voor en ik vond hier een lijstje: https://www.merkenspot.nl/auteursrecht/ ... eeldingen/

Heel veel succes met je bedrijf en als je meer vragen hebt, beantwoord ik die graag!

Groetjes,

Sanne

Reclame

Terug naar “Auteursrechten, merken & patenten”