Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Sonny91be
Topic Starter
Berichten: 9

copyright google en facebook

#1 , 1 jaar 9 maand geleden (05 jan 2017 16:19)

Beste leden,

Ik hoop dat ik het juist heb. Alle afbeeldingen van google die je opzoekt staan standaard door elkaar. Door geavanceerd zoeken kan je diegene met auteursrechten eruit filteren. Tot slot mag je die overgebleven foto's gebruiken. Je hebt nooit het recht op gebruik foto's van google tenzij eigenaar expliciet zegt dat dit kan en mag?

Als zelfstandig persoon, kan je dan gewoonweg foto's gebruiken van google ze editen en op je blog of facebook zetten ? Wetende dat je door deze reclame uiteindelijk wel winsten maakt in de vorm van klanten of hoe moet ik dit best benaderen ? Ik wil geen problemen krijgen eens de mensen zien dat het goed zou gaan.

Groetjes.

TomVDJ
Berichten: 10241
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 jaar 9 maand geleden (05 jan 2017 16:29)

Sonny91be schreef:Tot slot mag je die overgebleven foto's gebruiken.
Da's niet 100% zeker. Google filtert enkel op de copyright informatie die zij kennen. Het is goed mogelijk dat er op een foto die "rechtenvrij" is, toch rechten rusten die google niet kent.
Sonny91be schreef:Je hebt nooit het recht op gebruik foto's van google tenzij eigenaar expliciet zegt dat dit kan en mag?
Vervang "van google" door "die op google te vinden zijn", en uw zin is correct.
Sonny91be schreef:Als zelfstandig persoon, kan je dan gewoonweg foto's gebruiken van google ze editen en op je blog of facebook zetten ?
Als je de toestemming hebt van de rechthebbende om een foto te editen en op facebook of blog te zetten, kan dit. Enkel dan.
Sonny91be schreef:Wetende dat je door deze reclame uiteindelijk wel winsten maakt in de vorm van klanten of hoe moet ik dit best benaderen ? Ik wil geen problemen krijgen eens de mensen zien dat het goed zou gaan.
Duidelijke afspraken maken met de rechthebbende van een foto of 100% zeker zijn (dit ben je niet door enkel de google filter te gebruiken) dat je de afbeelding mag editen en / of commercieel gebruiken.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

denlowie
Berichten: 10987
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 jaar 9 maand geleden (05 jan 2017 16:45)

Ik bekijk zeer veel kook foto's op het internet, en dan google ik op die foto en ongelooflijk hoeveel foto's er zo gestolen worden zelf over gans de wereld, want ik kijk ook veel op Chinese keuken en overal in de wereld krijg je dezelfde foto's te zien !
Kijk maar eens op steak !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

LeenW
Berichten: 7470

#4 , 1 jaar 9 maand geleden (05 jan 2017 19:14)

Wat bedoel je met "zelfstandig persoon"? Particulier of net zelfstandige?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Auteursrechten, merken & patenten”