Pagina 1 van 1

Zelf gemaakte product afbeeldingen op website

Geplaatst: 16 okt 2016 20:59
door JohnLoppersons
Een bedrijf dat installaties doet wenst een website te maken voor zijn diensten. Als voorbeeld van wat er zoal geinstalleerd wordt, worden er doorheen de website afbeeldingen van dergelijke producten getoon. Voor de duidelijkheid: deze producten zijn niet door de firma in kwestie vervaardigt, deze worden aangekocht bij andere bedrijven. Het bedrijf in kwestie installeert deze prodcten enkel. De foto's zijn door het bedrijf in kwestie zelf gemaakt, bv. bij klanten waar dergelijke installaties reeds uitgevoerd zijn (met toestemming van die betreffende klant).

Concreet: mogen zulke afbeeldingen geplaatst worden zonder expliciete toestemming van de bedrijven die de producten maakt ? bv voor zover ik weet is het niet toegelaten zomaar het logo van het merk/product van een ander bedrijf op de eigen website te vermeden zonder toelating. Wat nu als dit logo herkenbaar in beeld is op de product afbeeldingen die (in dit voorbeeld) op de klant locatie gemaakt werden?

Re: Zelf gemaakte product afbeeldingen op website

Geplaatst: 17 okt 2016 09:17
door mava105
Dan zorg er ervoor dat het logo of merk van dat toestel niet zichtbaar is of wordt afgedekt. Je zou ook de toestemming van dat merk kunnen vragen. (uiteraard schriftelijk)

Re: Zelf gemaakte product afbeeldingen op website

Geplaatst: 13 jul 2017 10:29
door sloeberken
Denk dat het slechter zou zijn als het logo van dat bedrijf zou verwijderd worden.
In elke reclame of website zie ik merkproducten met hun logo. Zolang het over geen namaak gaat zie ik geen enkel probleem.

Re: Zelf gemaakte product afbeeldingen op website

Geplaatst: 13 jul 2017 10:41
door denlowie
Het gemakkelijkst is een toelating vragen schriftelijk, om hun producten te mogen plaatsen .

Als u daar klant bent zal er zeker geen probleem zijn !

Re: Zelf gemaakte product afbeeldingen op website

Geplaatst: 17 jul 2017 15:31
door Weo
Ook al is het topic reeds een aantal maanden oud, ter verbetering van enkele van de bovenstaande antwoorden: de wederverkoper van een "merkproduct" mag het merk ook gebruiken in zijn reclame voor de verhandeling van dat product. Anders zit je voortdurend met onwerkbare situaties.

Zelfs een niet-officiƫle dealer mag een merk gebruiken om duidelijk te maken dat hij erin gespecialiseerd is (bv. herstellen van mercedes-wagens) , op voorwaarde dat hij niet de indruk wekt dat hij een commerciƫle band heeft met het bedrijf (bv. niet vermelden dat je een 'preferred partner' bent). Daarenboven mag je ook een merk gebruiken om de bestemming van een bepaald product aan te duiden indien dat nodig is (bv. "compatibel met iPhone" plaatsen op de verpakking van een kabeltje).