Merkverwatering

WerJan
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Merkverwatering

#1 , 12 mei 2020 11:25

Hallo allemaal,

In onze branche gebruiken wij momenteel voor een bepaald product een naam (laten we zeggen: X) voor de laatste 10 jaar. Blijkbaar is X een merknaam en daar begint men nu moeilijk over te doen. Nu zitten wij er niets mee in om deze naam van onze website onder dat product weg te halen en daar iets anders te gebruiken, maar om de klanten op de hoogte te brengen, is het bijvoorbeeld toegelaten om een vermelding op de website bij dit product te zetten dat de naam X niet meer gebruikt kan/mag worden of is dit ook niet toegelaten, aangezien wij de naam dan nog steeds op de website hebben staan?

Helaas loopt de communicatie met het desbetreffende bedrijf zeer stroef en hopen wij hier een duidelijker antwoord op te kunnen krijgen.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Inazuma
Berichten: 9813
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#2 , 12 mei 2020 18:05

Wat voor post heb je van hen gekregen ?

Als het ineens een gegronde cease & desist was, verklaart dat waarschijnlijk ook de stroefheid bij communicatie, en stop je best ook ...

En neen, je mag zonder toelating andermans merknaam uiteraard niet gebruiken in enige relatie met jouw product.
Dat is net het punt van een merknaam ...


Wees wat voorzichtiger bij het uitkiezen van een nieuwe productnaam ;-)

WerJan
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 12 mei 2020 18:53

Het was een bericht met de vraag om het weg te halen, omdat het een geregistreerd merknaam is. Ook al wordt het tien jaar in de volksmond voor elk soort van dit product gebruikt. Voor ons echter geen probleem, maar vroeg mij af of er een mogelijkheid was om de klant zo op de hoogte te brengen (maar aan de afbeeldingen kunnen ze het ook zien natuurlijk dat het om dit soort product gaat).

Uw antwoord is duidelijk hierover, dank daarvoor!

Reclame

Inazuma
Berichten: 9813
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#4 , 12 mei 2020 19:45

Het was een bericht met de vraag om het weg te halen, omdat het een geregistreerd merknaam is. Ook al wordt het tien jaar in de volksmond voor elk soort van dit product gebruikt.
Dat wil toch niks zeggen

Iedereen weet al 75 tot 100 jaar wat je bedoelt met een bic of kodak, maar geen enkele verkoper gaat het in zijn hoofd halen een balpen of fototoestel van een ander merk, onder die merknaam te verkopen ...

WerJan
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#5 , 13 mei 2020 02:14

Zo kan je dit helaas niet vergelijken. Het is eerder te vergelijken met frisbee.

mava105
Berichten: 22322
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#6 , 13 mei 2020 09:20

Het voorwerp speelt geen enkel rol

denlowie
Berichten: 15933
Juridisch actief: Nee

#7 , 13 mei 2020 09:33

Ik heb 40 jaar geleden zo een zaak gehad met een Nederlandse firma die deze naam voor de Benelux had geregistreerd, ik had 48 uren de tijd om alles weg te halen bij mijn klanten, toe was er nog geen websites, of er was een dwangsom per dag te betalen. en de deurwaarder heeft hier daarna nog verschillende keren controle gedaan . en het was ook zo iets waar iedereen zomaar over spreekt, en let ook op met foto's en afbeeldingen van het Atomium Daar hebben ook als zeer veel mensen boetes voor betaald .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Terug naar “Auteursrechten, merken & patenten”