Verbod doorverkoop Chanel

Braindamage
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Verbod doorverkoop Chanel

#1 , 6 maand 2 weken geleden (22 mei 2019 19:05)

Dag iedereen

Wij zijn met onze webshop actief op bol.com. In ons productaanbod zitten ook enkele producten van het merk Chanel. Gisteren ontvingen we een brief van Bakermckenzie, een advocatenbureau dus dat Chanel representeert, met het verzoek onmiddellijk te stoppen met de verkoop van deze producten. Dit aangezien Chanel enkel verkocht kan worden door erkende doorverkopers. Men eist ook van ons de namen en contactgegevens van onze leveranciers door te geven en kopieën toe te voegen van alle betrokken aankoopfacturen.

Uiteraard halen wij deze producten meteen uit ons aanbod zodat ze niet meer verkocht worden. De tweede eis vind ik echter een stuk moeilijker. Ik wilde even informeren of zij van ons kunnen vragen de gegevens onze leveranciers bekend te maken en aankoopfacturen door te sturen. Mijn vraag is bijgevolg tweevoudig:

1) Kunnen zij dit van ons eisen

2) Wat zijn hun juridische wapens tegen ons? Ik zou namelijk erg graag vermijden gedagvaard te worden door een internationaal kantoor als Bakermckenzie... Heb ook meteen even gecheckt en wij hebben in heel de periode dat we actief waren slechts 1 product van Chanel verkocht. Wij hebben dus nooit meer dan 1 product van hen in stock gehad of verkocht.

U vindt foto's van de brieven hier: https://drive.google.com/file/d/1UITgRB ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1JT-zDm ... sp=sharing

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 18478
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 6 maand 2 weken geleden (22 mei 2019 19:54)

Uw leveranciers handelen waarschijnlijk illegaal door aan u te leveren. Waarschijnlijk leveren ze ook aan anderen, en het is die weg dat ze willen afsluiten. Ja, ze hebben dus dat recht.

Lanox
Berichten: 3185
Juridisch actief: Nee

#3 , 6 maand 2 weken geleden (23 mei 2019 10:37)

Ik zou dit laten bekijken door een gespecialiseerde advocaat.

Voor zover ik de verschillende nationale en Europese wetgevingen kan volgen, hebben bepaalde luxe premium merken inderdaad het recht om een selectief distributie systeem op te stellen, zolang dit niet gepaard gaat met andere marktverstorende restricties (niet echt aan de orde voor u). Dit houdt echter in dat ze zelf kunnen kiezen wie hun producten mag verdelen, en deze verdelers verbieden om door te verkopen aan andere entiteiten dan eindconsumenten. Dit zijn allemaal contractuele afspraken.

Ik zie echter niet in hoe men eender wat van u kan eisen, aangezien u geen partij bent in deze contracten. In de brief vraagt men dan ook die info en eist men ze niet.

Los hiervan, denk ik niet dat u privacy wetten overtreedt als u de gevraagde informatie zou verstrekken.

Reclame

Sirkii
Berichten: 3478

#4 , 6 maand 1 week geleden (30 mei 2019 09:44)

Mogelijks kocht je namaak en willen ze die leverancier daarvoor vervolgen. Ik zou de naam doorgeven om verdere juridische acties van hen te vermijden. Tegen hun slagkracht kan je niet op.

Terug naar “Auteursrechten, merken & patenten”