Merkenlogo's op website gebruiken

Zillianne
Topic Starter
Berichten: 56

Merkenlogo's op website gebruiken

#1 , 04 okt 2020 11:12

Mag een (kleinere) verkoper/dealer van elektrotoestellen de logo's van zijn leverancier van de merken die hij verkoopt op zijn website plaatsen (vb. wasmachines, TV, audio enz..)?

Het gaat effectief om een winkel, dus geen tweedehands producten.

Bij de grote elektroketens wordt dit ook gedaan dus lijkt op het eerste zicht geen probleem. Maar liever geen risico natuurlijk.

Zillianne
Topic Starter
Berichten: 56

#2 , 04 okt 2020 19:18

Blijkbaar moeilijke vraag.. Maar inderdaad, heb zelf al proberen opzoeken maar is niet veel van terug te vinden, behalve dan dit: https://www.charlotteslaw.nl/merk-derde ... en-dienst/ Is een Nederlandse website, dus wat in Belgie..

En tja, een dealer uiteraard als je de merkproducten verkoopt, toch?

Zie paragraaf
"Merkproducten en aanverwante producten verkopen Als jij merkproducten inkoopt, mag je die natuurlijk ook verkopen. Daar mag je uiteraard de naam van het merk bij noemen en eventueel mag je het logo erbij plaatsen. Het is tenslotte simpelweg een kenmerk van een product en een merk dient ter aanduiding van de herkomst van een dienst of product. Je mag alleen niet doen alsof jij de officiële website van het merk hebt en je mag alleen aangeven dat je een officiële dealer bent, als je dat ook werkelijk bent.

LeenW
Berichten: 9980

#3 , 04 okt 2020 19:30

Je koopt deze toch gewoon aan bij het merk zelf? Dan zou ik de vraag stellen aan uw contactpersoon daar en dit op papier bevestigen, iedereen content.

Reclame

Zillianne
Topic Starter
Berichten: 56

#4 , 04 okt 2020 19:44

Ok, dus alle merken contacteren voor goedkeuring? Is wel een hele opdracht maar moeite waard, toegevoegde waarde op nieuwe site.

Zillianne
Topic Starter
Berichten: 56

#5 , 05 okt 2020 08:53

Uit de Europese rechtspraak volgt dat een wederverkoper of dealer het merk mag gebruiken voor de aankondiging van de verdere verhandeling van de merkproducten (lees: in reclame) indien de merkproducten met toestemming van de merkhouder in de EER (Europese Economische Ruimte) op de markt zijn gebracht. Indien dit het geval is, dan mag de wederverkoper of dealer in reclame-uitingen onder omstandigheden ook het merk en het logo van de merkhouder gebruiken voor het aanbieden van zijn producten. Dit gebruik wordt dan gezien als bonafide refererend merkgebruik. Hierbij maakt het niet uit of de wederverkoper of dealer deze merkproducten nu rechtstreeks van de merkhouder heeft gekocht of niet.
Bron: https://www.kadv.nl/news/online-merkgeb ... -mag-niet/

Terug naar “Auteursrechten, merken & patenten”