Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Kweethetal
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Re: Factuur "Copytrack" /

#16 , 11 maand 1 week geleden (12 okt 2017 17:08)

Mij lijkt het vrij simpel.

1. Je hebt de foto´s van internet gehaald zonder de rechten na te gaan. Dan moet je gewoon betalen.
2. Je gebruikt zelf gemaakte/rechtenvrije foto´s, je legt het uit aan de rechter en je betaalt niets.

Ik zou niet weten waarom je zou moeten reageren als een willekeurig bedrijf/persoon je een brief stuurt.

En vergeet niet, een incassobureau heeft net zoveel rechten als tante Truus op de hoek.

kumquat
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

#17 , 10 maand 14 uur geleden (24 nov 2017 20:49)

Hoe is dit uiteindelijk afgelopen?

Ik heb zelf ook zo'n brief ontvangen voor een afbeelding waarvan ik sterk betwijfel dat deze beschermd zou zijn.

Als proef op de som heb ik eens een willekeurige afbeelding van een appel opgeladen op die site en ik zou 7 000 eur aan claims kunnen opeisen.
Om het even wie kan dus afbeeldingen opladen op die site zonder dat de echtheid er van gevalideerd wordt door copytrack.

jufo
Topic Starter
Berichten: 151

#18 , 9 maand 3 weken geleden (29 nov 2017 00:01)

"Copytrack" heeft in september 2017 het bijhuis in Nederland (met zoals vermeld een belgische eigenaar) middels een incassobureau aangeschreven met een herhaalde "dagvaarding-dreiging", welliswaar in Nederland.

Ook dit incassobureau werd (aangetekend) aangeschreven en gewezen, met uitgebreide toelichting, op de onrechtmatigheid van hun clients' vordering. Tevens werd dit bureau telefonisch benaderd met de ludieke vraag of ze meteen alle foto's van tweedehands auto-onderdelen op bv 2ehands(.be /.nl ) en zeker op marktplaats(.nl) willen claimen zodat er uiteindelijk niemand nog foto's mag maken en publiceren. Naar hollandse gewoonte werd de zaakvoerder luidkeels (want daar zijn hollanders goed in) om de oren geslagen dat ze al jaren succesvol voor Copytrack handelen en alles winnen (n.b. copytrack bestaat slechts 1 jaar).

Zaakvoerder heeft hun er fijntjes op gewezen dat hun zogenaamde "vergelijkings-software" door geen enkele instantie is erkend en dus is de uitkomst wellicht waardeloos.

Tot op heden gelukkig niets meer vernomen.

Op de site www.ipr.be kan je in een database zoeken naar arresten enz... mbt zulkse 'inbreuken'. Héél interessante materie !
Ze moeten in elk geval een rechter vatten in het land van de verweerder.

Reclame

Ikbenhetbeu
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

#19 , 7 maand 2 dagen geleden (22 feb 2018 17:02)

Hallo,

Wij zijn weddingplanners in Spanje, wonen daar al 13 jaar, en worden sinds vorige zomer 2017 ook "lastig gevallen" met facturen van Copytrack en nu ook door een Spaans advocaten bureau ...
Wij besteden onze SEM (search engine marketing) uit aan een gespecialiseerd agentschap in India, waarbij enkel de positionering in de zoekmachines als doelstelling gegeven wordt, en zij autonoom zonder enige invloed of autorisatie van onzentwege acties ondernemen om de doelstellingen te behalen. Het agentschap deelt ons niet mee welke acties zij hiervoor ondernemen, zoals; posten van artikelen, afbeeldingen, links e.d. zij hiervoor gebruiken.
Copytrack heeft ons gecontacteerd met de melding dat volgens hen in onze naam een afbeelding onrechtmatig zou gebruikt zijn, en dat zij hiervoor een kost in rekening brengen. Ongeacht of Copytrack een legitiem of frauduleuze instantie is, zijn wij van mening dat de claim niet ontvankelijk is en ondergeschikt wij niet hiervoor verantwoordelijk zijn,
Wij zijn van mening dat in voorkomend geval Copytrack zich dient te richten tot het agentschap in India. Immers, mocht deze claim legitiem zijn, wat houdt een malafide persoon of organisatie (of zelfs Copytrack zelf) dan tegen om talrijke copyright protected content op forums, blogs e.d. te posten met een link naar een organisatie, zodat Copytrack van deze laatste onbeperkt schadevergoedingen kan claimen...

Onderzoek op het internet leert mij dat aan heel Copytrack een flink geurtje zit, maar wat je er nu aan kan doen blijft mij een mysterie.
Sommigen raden aan de aanmaningen direct te weigeren door te reageren. Anderen zeggen alles vertikaal te classeren en niet te reageren.
Zo zat ik op :
https://www.extortionletterinfo.com/for ... on-letter/
https://radar.avrotros.nl/forum/viewtop ... 3&t=175447
Dus blijkbaar zijn er buiten y en onszelf nog meerdere gedupeerden. Ook de websites van advocatenkantoren die je kunnen "helpen" en met Copytrack adverteren kan je met de vleet vinden op het internet.
Maar wat nu gedaan? Moet ik nu echt een advocaat onder de arm nemen voor zoiets?
Alvast bedankt voor uw reactie!

Didymus
Berichten: 1521

#20 , 7 maand 1 dag geleden (23 feb 2018 11:18)

U bent verantwoordelijk voor auteursrechtelijke inbreuken op uw website, niet uw onderaannemer.

Vergelijking met forum gaat niet op: ofwel is een forum gemodereerd en dan moet beschermd materiaal worden weggehaald van zodra het wordt opgemerkt, ofwel is het niet gemodereerd en dan moet de beheerder nog steeds ingrijpen wanneer het wordt gemeld.

Dit neemt echter niet weg dat Copytrack haar claim wel moet kunnen onderbouwen.
"sowieso" schrijf je zo.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Auteursrechten, merken & patenten”