Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Kweethetal
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Re: Factuur "Copytrack" /

#16 , 2 maand 1 dag geleden (12 okt 2017 17:08)

Mij lijkt het vrij simpel.

1. Je hebt de foto´s van internet gehaald zonder de rechten na te gaan. Dan moet je gewoon betalen.
2. Je gebruikt zelf gemaakte/rechtenvrije foto´s, je legt het uit aan de rechter en je betaalt niets.

Ik zou niet weten waarom je zou moeten reageren als een willekeurig bedrijf/persoon je een brief stuurt.

En vergeet niet, een incassobureau heeft net zoveel rechten als tante Truus op de hoek.

Reclame

kumquat
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

#17 , 2 weken 5 dagen geleden (24 nov 2017 20:49)

Hoe is dit uiteindelijk afgelopen?

Ik heb zelf ook zo'n brief ontvangen voor een afbeelding waarvan ik sterk betwijfel dat deze beschermd zou zijn.

Als proef op de som heb ik eens een willekeurige afbeelding van een appel opgeladen op die site en ik zou 7 000 eur aan claims kunnen opeisen.
Om het even wie kan dus afbeeldingen opladen op die site zonder dat de echtheid er van gevalideerd wordt door copytrack.

jufo
Topic Starter
Berichten: 110

#18 , 2 weken 21 uur geleden (29 nov 2017 00:01)

"Copytrack" heeft in september 2017 het bijhuis in Nederland (met zoals vermeld een belgische eigenaar) middels een incassobureau aangeschreven met een herhaalde "dagvaarding-dreiging", welliswaar in Nederland.

Ook dit incassobureau werd (aangetekend) aangeschreven en gewezen, met uitgebreide toelichting, op de onrechtmatigheid van hun clients' vordering. Tevens werd dit bureau telefonisch benaderd met de ludieke vraag of ze meteen alle foto's van tweedehands auto-onderdelen op bv 2ehands(.be /.nl ) en zeker op marktplaats(.nl) willen claimen zodat er uiteindelijk niemand nog foto's mag maken en publiceren. Naar hollandse gewoonte werd de zaakvoerder luidkeels (want daar zijn hollanders goed in) om de oren geslagen dat ze al jaren succesvol voor Copytrack handelen en alles winnen (n.b. copytrack bestaat slechts 1 jaar).

Zaakvoerder heeft hun er fijntjes op gewezen dat hun zogenaamde "vergelijkings-software" door geen enkele instantie is erkend en dus is de uitkomst wellicht waardeloos.

Tot op heden gelukkig niets meer vernomen.

Op de site www.ipr.be kan je in een database zoeken naar arresten enz... mbt zulkse 'inbreuken'. Héél interessante materie !
Ze moeten in elk geval een rechter vatten in het land van de verweerder.

Terug naar “Auteursrechten, merken & patenten”