Pagina 1 van 1

Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 15 aug 2018 16:55
door disce88
Hey,


Bij wel instantie kan ik het beste iemand aangeven die misbruikt maakt van de fietsvergoeding? Deze persoon verdient namelijk per maand een erg mooi zakcentje erbij door zogenaamd met de fiets naar het werk te gaan terwijl hij zich met de auto verplaats. Hij werkt voor een bepaalde overheid instantie en snap echt niet dat ze daar niks doorhebben.


Mvg

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 15 aug 2018 17:16
door denlowie
Amai mocht je weten hoeveel dit gebeurt zelfs privé , lig daar niet van wakker, en als je dit toch wil doen dan zal je dit aan zijn oversten moeten melden.

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 15 aug 2018 17:27
door disce88
Kijk normaal lig ik daar ook niet van wakker maar deze kerel stoeft er net iets te graag mee. Na een paar jaar dikt dit bedrag wel serieus aan. Elke maand +- 150 euro extra, tel maar uit.

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 15 aug 2018 17:58
door LeenW
Personeelsdienst zou ik zeggen.

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 15 aug 2018 23:24
door basejumper
Wat heb jij daar nu mee te maken.... Welke schade loop jij daarmee op?
Van mij mag iedereen stoefen over wat hij wil. zoalng is daar geen persoonlijk nadeel heb moei ik me niet met de fiscale of sociale situatie van derden.

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 16 aug 2018 01:51
door Franciscus
Iedereen betaald die fraude mee bij mijn weten.

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 16 aug 2018 07:38
door denlowie
Aan een anoniem klacht wordt geen gevolg gegeven

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 16 aug 2018 21:09
door basejumper
Franciscus,

Klopt natuurlijk dat we allen via onze belastingen de pot spijzen waaruit sommigen profiteren. Maar de vraag is waar je de grens trekt en wanneer je in een verklikkersmaatschappij terechtkomt. Als iedereen moet rechtstaan die ooit werkjes zonder factuur heeft laten uitvoeren, die op restaurant geen BTW bonnetje gevraagd heeft, die al eens zijn beroepskosten naar boven heeft afgerond enz, dan blijven er niet veel mensen neer zitten vrees ik.

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 16 aug 2018 21:15
door LeenW
Ik denk niet dat fraude goed te praten valt, ook al is het courant aanwezig in de maatschappij.

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 18 aug 2018 14:17
door Fortuin
Ik praat het zeker niet goed, maar ik raak nog meer geïrriteerd van mensen in de huidige afgunstmaatschappij die maar niet kunnen hebben dat persoon A meer verdient dan persoon B.

Aan TS: wist je dat er een hoop mensen zijn die (veel) meer verdienen dan jou, die legaal een pak minder belastingen betalen? En dan spreken we niet over 150 euro. Ga je die ook "rapporteren" wanneer ze dat eens zouden vertellen?

Maar iedereen doet waar hij zin in heeft.

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 18 aug 2018 15:07
door jef007
beste verklikker,

als hij zich met zijn wagen verplaatst, zal hij waarschijnlijk meer dan 150 euro kosten hebben!

Re: Fraude woon-werk verkeerde

Geplaatst: 18 aug 2018 17:30
door jefke007
zodra die nattigheid voelt komt die toch gewoon met de fiets, en de dag van "betrapping " had hij juist een gebroken ketting en is hij met de auto gekomen. Elke maand moet achteraf toch maar de fietsverplaatsing worden ingevuld.

Bij ons op het werk staat een groot fietskot met honderdenden fietsen in. Als die met iemand afspreekt, kan hij op het moment van betrapping vragen of hij even de sleutel mag hebben van iemand waar hij goed mee overeenkomt

Of een "topcrimineel" houdt altijd een reservefiets op het werk, er blijven toch altijd een aantal fietsen overnachten. Wel opletten waar hij zijn auto parkeert, maar schending van privacy kan tegenwoordig wel vlug worden ingeroepen