Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Fortuin
Topic Starter
Berichten: 790
Reputation: 6

Douane: uitvoer van goederen buiten EU - EORI

#1 , 1 jaar 6 maand geleden (24 nov 2016 13:23)

Voor de opstart van een webwinkel (via BTW plichtige vennootschap) hebben we uiteraard graag de mogelijkheid om goederen te versturen naar buiten de EU vanuit België. Volgens bPost moet de uitvoerfactuur (bijgevoegd in drievoud bij de goederen) een EORI nummer bevatten. Je kan er wel wat info over vinden, maar ook niet extreem veel. Is dat gewoon een identificatienummer?

Zijn er speciale verplichtingen bij de aanvraag /activatie van zo'n douane nummer? Bij activatie van een BTW nummer, moet je BTW aangiftes indienen. Bij activatie van een EORI nummer voor uitvoer buiten de EU, zijn er daar verplichtingen? Dit uiteraard los van de op te maken / bij te voegen documentatie bij de verstuurde goederen.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Andere”