Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Joeyyy
Topic Starter
Berichten: 1
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

Lijfrenteverzekering eindigt - uitkeren?

#1 , 1 jaar 7 maand geleden (29 aug 2016 19:18)

Beste,

Ik heb in 1994 een lijfrenteverzekering afgesloten door het eenmalig betalen van bedrag X. Nu heb ik een brief thuis gekregen waarin staat dat ik deze verzekering bijna afloopt. Hier staat in dat ik 3 opties heb.

1) Kapitaal verder laten groeien
2) in 1 keer uitbetalen (fiscaal zeer ongunstig)
3) Periodiek uitbetalen op mijn inkomen.

Ik ben op het moment 53 jaar oud. Nu heb ik ze opgebeld om te kiezen voor optie 3, alleen zeggen ze dat ik hiervoor de AOW leeftijd moet zijn of ik moet het bedrag laten uitbetalen over een periode van meer dan 20, wat resulteert in maar een heel klein bedrag per maand.

Hierna heb ik gevraagd om meer advies maar dan moet ik gaan betalen voor een adviseur wat ongeveer 400 euro gaat kosten volgens de mevrouw aan de telefoon.

Nu vraag ik me dus af, heeft zij gelijk? Of kan ik het bedrag op een kortere termijn laten uitbetalen?

Alvast bedankt voor de moeite!

Joey

basejumper
Berichten: 2550
Reputation: 3
Locatie: Diest

#2 , 1 jaar 7 maand geleden (30 aug 2016 23:13)

AOW = Nederland? Hier ben je op een Belgisch forum waar Nederlandse wetgeving niet gekend is. Best wenden tot Nederlands juridisch forum.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

Terug naar “Andere”