Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Thomasdkt
Topic Starter
Berichten: 1
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

Buitenlandse schenking

#1 , 1 jaar 10 maand geleden (24 jul 2016 23:15)

Goedenavond allen!

Mijn partner heeft een niet-Europese nationaliteit en woont in België (met verblijfsvergunning uiteraard). Van zijn vader heeft hij een som ontvangen als gift. Deze transactie is in het thuisland afgerond en daar wettelijk 100% in orde.

Nu willen we die som op een Belgische rekening krijgen maar we zien niet echt wat we moeten doen zodat we hier legaal zijn en er geen onaangename verrassingen opduiken... Hoewel mijn partner een Belgische rekening heeft lijkt een rechtstreekse banktransfer van de kant van het thuisland moeilijk te zijn: de banken daar raden aan Western Union te gebruiken. Wat is dan de correcte werkwijze? Moet er een aangifte gebeuren, moeten er belastingen betaald worden,...?

Zelf hebben we hiernaar al een dag of twee gezocht maar helaas is de beschikbare informatie op het internet begraven onder informatie over transacties in de omgekeerde richting of transacties van onroerende goederen.

De bezige bij
Berichten: 109
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 jaar 7 maand geleden (04 nov 2016 15:22)

Misschien de "juridische" diensten van enkele banken eens raadplegen en/of eens contact nemen met VZW Febelfin.

basejumper
Berichten: 2654
Reputation: 9
Locatie: Diest

#3 , 1 jaar 7 maand geleden (14 nov 2016 18:36)

Uit welk land komt de betaling? Om welke som gaat het? zijn er bewijsstukken van deze transactie? (akte van schenking, bewijs van registratie...)
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Andere”