Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Mni
Topic Starter
Berichten: 28
Reputation: 0

Oude schuld sociale bijdragen

#1 , 11 maand 1 week geleden (05 mei 2017 18:06)

Ik ontving vandaag een bevel tot betaling van de deurwaarder mbt oude openstaande sociale bijdragen zelfstandige.
Er is een vonnis van 2009.
Door een fout van de sociale kas werd ik ondanks stopzetten activiteiten in 2000 verder gefactureerd en dit tot 2009.
Na een uiteindelijke correctie werd ik vanaf 2000 geschrapt aangezien ik ook volledig loontrekkend was.
Vandaag ontving ik een bevel met de hoofdbedragen van het vonnis waarna dan correcties op gebeurden van de jaren die ik niet meer verschuldigd was.
8 jaar lang ontving ik niks meer en ging ik in de foute veronderstelling dat na de regularisatie het dossier closed was.
Nu word ik aangemaand een som te betalen van 9000 euro, waarvan meer dan de helft intresten zijn, de basisschuld bedraagt rond de 4000 euro.
Mijn vraag is, zijn die interesten voor verjaring vatbaar ? Tussen 2009 en 2017 is er nooit enig schrijven geweest noch aanmaning.
Dank voor enige info

LST
Berichten: 8
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

#2 , 11 maand 14 uur geleden (19 mei 2017 01:52)

De interesten verjaren na vijf jaar, tenzij de verjaring op tijd is gestuit door. Als je sinds 2009 niks meer hebt ontvangen van het fonds (of een gerechtsdeurwaarder), lijken ze me inderdaad verjaard. Je moet wel zelf de verjaring inroepen, dus het fonds of de deurwaarder contacteren.

Reclame

Terug naar “Andere”