Eenmanszaak produceert en verzend aan EU eindgebruikers, US patenthouder factureert rechtstreeks.

Meulemat
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Eenmanszaak produceert en verzend aan EU eindgebruikers, US patenthouder factureert rechtstreeks.

#1 , 22 sep 2018 17:09

Beste Allen in het forum,

Wij gaan vanuit België produceren voor een Amerikaanse patenthouder (LLC) en zullen via onze website alle verkopen die binnenkomen produceren en versturen binnen een EU land. (wij leasen de website uit aan de patenthouder dat deze alle orders ziet binnenkomen, en ons opdracht geeft om te produceren en te versturen)

Onze Amerikaanse zakenpartner zal deze inkomsten van deze producten ontvangen (via paypal) omwille van liability (juridisch) van ons product die bij hem moet liggen en niet bij ons. Onze advocaat vond dit een must aangezien we zelf een eenmanszaak zijn.

Wij kopen dus grondstoffen aan in de EU met BTW, produceren dit, en verzenden dit aan EU klanten (particulier of zelfstandig). Wij dropshippen dus (+ productie) en voeren dus zelf niets in.

De LLC (US company) factureert dus (zonder BTW) aan Europese klanten, maar niets word ingevoerd.
Klant betaalt ook rechstreeks aan de LLC die ons opdracht geeft om te maken.
Wij maken dan op onze beurt maandelijks een factuur aan voor onze diensten (zonder BTW aangezien het aan een Amerikaanse firma is)

Is dit boekhoudkundig correct dat wij dus enkel de BTW zullen betalen op onze grondstoffen en onze verzendingen.
Onze diensten verrekenen we immers zonder BTW aan onze US zakenpartner.
Of zien we echt iets over het hoofd. We willen immers correct zijn met de BTW regelingen.
Wie moet dus waar BTW betalen op deze goederen?

Enige hulp of visie zou hier welkom zijn aangezien onze advocaat en boekhouder en douane elkaar allemaal tegenspreken.

(Op termijn willen we zelf wel gaan verkopen, maar is nu nog geen optie aangezien we niet de omvang weten van omzet, alsook moeten we nog van ieder land toelating hebben om we dit product wel mogen verkopen, vandaar die aansprakelijkheid die de LLC zal dragen tot we toelating hebben, maar die nogal lang kan duren)

Mvg,
Tom

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 14977
Juridisch actief: Nee

#2 , 22 sep 2018 21:32

Het is een BTW probleem, en daar is toch de BTW voor bevoegd, je heeft dit nu al aan drie personen gevraagd, advocaat, boekhouder en douane, maar aan de persoon die er over moet beslissen de BTW vraag men niks ????
Is dit niet de wereld op zijn kop, schrijf een aangetekend zending naar je hoofd controleur van de BTW leg hem het geval uit één of maak een afspraak met deze man of vrouw en laat ze dit op papier zetten !!

Zodat je later geen problemen kan hebben !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Meulemat
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 23 sep 2018 10:36

DenLowie,

Bedankt voor je tip. Daar had ik inderdaad nog niet aan gedacht, omdat ik ervan uit ga dan dat mijn boekhouder zelf dat eigenlijk al zou hebben gedaan als alternatief. We gaan dit in ieder geval dan zo doen, en is inderdaad een goede piste om te volgen.
alvast bedankt
mvg,
Tom

Reclame

Terug naar “Belastingen, BTW & Accijnzen”