Pagina 1 van 1

Boekhouding horeca

Geplaatst: 06 jan 2018 11:20
door karelvanhoof
In de veronderstelling dat hier mensen aanwezig zijn met kennis/ervaring inzake de controle van ondernemingen actief in de horeca:

Voor de inrichting van het algemeen rekeningstelsel, verkiezen jullie alle dranken/eetwaren te boeken op één rekening (handelsgoederen)?
Of bijvoorbeeld een rekening voor aankopen dranken en een andere voor aankopen eetwaren?
Of nog verder: aankopen dranken 6%; aankopen dranken 21%, nog eentje voor warme dranken, ...?
Nog een andere voor glazen, servetten, bestek?

Andere aandachtspunten?

Er bestaan hier diverse meningen over: de ene zegt je moet het de controleur niet al te gemakkelijk maken, de andere niet te moeilijk zodat de controle sneller is afgerond en je ook gemakkelijk kan aantonen dat je ter goeder trouw werkt.

Graag jullie ervaring/mening.

Re: Boekhouding horeca

Geplaatst: 06 jan 2018 11:29
door LeenW
Tja, hangt ervan wat uw intenties zijn he. Als het een troost kan zijn, u zou zeker niet de enige fraudeur in de horeca zijn.

Anderzijds, het kan zeker geen kwaad dat u zelf ook de rendabiliteit van uw zaak opvolgt. Dan is het geen overbodige luxe dat u aankopen en verkopen kunt opsplitsen om te zien waar het beter kan.

Re: Boekhouding horeca

Geplaatst: 06 jan 2018 11:50
door denlowie
Bij een forfait word het ook uitgesplitst om je omzet te kunnen berekenen, maar restaurants vallen niet onder de forfait.

Enkel frituren, cafés, en ijssalons - bereiders.