Besten,
Mijn vrouw is sinds +/-2jaar zelfstandige in bijberoep (eenmanszaak) in de ambulante handel en catering.
Volgens de nieuwe wetgeveing valt zij voor vadertje staat onder de nieuwe regelgeving van de horeca, dus witte kassa en black box.
Wij hebben nu samen bekeken dat voor haar beperkte omzet, dit voor haar onhaalbaar is en hebben we dus het besluit genomen haar activiteit stop te zetten.
Graag jullie tips over waar wij boekhoudkundig rekening mee moeten houden.
Op haar zaak zijn slechts enkele kleine zaken gekocht op factuur (dus aftrek BTW), zoals een mixer, koffiezet, ... . Deze apparaten zijn ook steeds in de kraam zelf gebruikt.
Daarbuiten is haar enigste echte grote investering de marktkraam zelf geweest (8000euro (over 5jaar) dus 1600euro/per jaar)
Wij zijn nu van plan deze te verkopen. Btw is dus door te storten en dergelijke, maar kunnen wij een speciale controle verwachten? En zo ja wat valt er dan te controleren?
Graag jullie advies
Alvast bedankt
Kevin