deurwaardersbevel ivm luistergeld radio in gestolen auto

Argus
Topic Starter
Berichten: 1

deurwaardersbevel ivm luistergeld radio in gestolen auto

#1 , 10 dec 2009 00:03

Beste lezers,

Graag kreeg ik advies ivm de volgende situatie:

Vandaag vond ik bij thuiskomst een dwangschrift in de bus afkomstig van een deurwaarder. Er rest mij nog circa 14 uur om kijk- en luistergeld op een autoradio en een televisietoestel, mbt. de periode oktober 2005- september 2006, te vereffenen. Dit op vraag van het Waalse Gewest.

Ik vind een en ander onterecht, maar is dat wel zo?
In juni 2005 ging ik namelijk bij de politie om de verdwijning van mijn wagen en zijn inhoud te melden. Eerlijkheidshalve meldde ik dat ik mijn vrouw ervan verdacht de wagen te hebben verkocht. Ze had twee maanden eerder een echtscheidinsprocedure opgestart. De politiebeambte wou mij aanvankelijk niet helpen omdat diefstal tss. echtgenoten niet kan. Toen hij in zijn computerbestanden zag dat de wagen wel nog met mijn nummerplaten geregistreerd stond, bleek hij toch bereid om een aangifte op te stellen. Ik overtuigde hem ervan dat ik het risico niet wou lopen aansprakelijk gesteld te worden voor boetes of misdrijven edm. tijdens het (ongewenst) gebruik van mijn wagen en kenteken door een onbekende.

Ik zag de wagen, de nummerplaten en de autoradio nooit meer terug. Gelukkig gaf mijn ex, na uitspraak van de echtscheiding (in 2007), tijdens daaropvolgende notarisontmoeting voor de boedelscheiding, toe dat zij de wagen op eigen houtje had verkocht in april 2005. Een tweede notarisontmoeting kwam er niet en sindsdien zijn de activa en passiva nog onverdeeld. Haar advocaat liet wel noteren dat 23.12.2004 als begindatum voor de berekening van de verdeling van de boedel moet gelden.
Mijn ex is hertrouwd, woont en werkt nog steeds in de oude echtelijke woning. Daar staat de televisie die voorwerp uitmaakt van het kijkgeld. Maar sinds mei 2005 mocht ik in het kader van de echtscheidingsprocedure die woning niet meer betreden ...

Ahv een politieverklaring kan ik aantonen dat ik geen genot kon hebben van een radio in een auto met een nummerplaat die tijdens de aanslagperiode niet meer op mijn naam stond. Een tijdelijk vonnis in het kader van een echtscheidingsprocedure zorgde er nog voor de aanslagperiode voor dat ik niet meer binnen mocht in de woning waar de televisie stond.

Kan ik nog iets doen om mij tegen de opdracht van de deurwaarder te verzetten?

Uit het bovenstaande kunnen de lezers afleiden dat ik al meer dan twee jaar gescheiden ben. Zowel mijn ex als ikzelf zijn hertrouwd.
Telkens ik mijn pro-deo advocate verzoek om een tweede stap in de boedelscheiding, wordt ontwijkend geantwoord. Jaarlijks wordt wel om inkomensbewijzen gevraagd, maar zodra die zijn binnenbracht, onderneemt deze advocate niets meer. Ik vrees dat ik ook morgen te horen zal krijgen dat ze onbereikbaar is - en vandaar dus mijn vraag om raad.
Misschien moet ik echt een lening aangaan om een andere advocaat te betalen, die mij met iets meer gedrevenheid mijn belangen wil behartigen? Kan ik zomaar mijn dossier bij die pro-deo terugvragen?
Telkens mijn ex te laat is met de aflossing van de hypothecaire lening krijg ik hierover waarschuwingen van de bank ...

Dank bij voorbaat.
A

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Erik Verschoren
Berichten: 95
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer: Website

#2 , 28 dec 2009 14:37

Ja, (misschien) kan je er nog iets aan doen, maar eerlijkheidshalve betwijfel ik het.

Men moet het verschil maken tussen de betaling van een belastingschuld en de verschuldigheid ervan.
Als een belasting ten onrechte wordt geheven (in technische termen: ingekohierd) dan moet men in bezwaar gaan.
HEt indienen van een bezwaar ontslaat de belastingplichtige echter niet om de belasting te betalen (hoogstens wordt er een uitstel van betaling toegestaan). Pas nadat het bezwaar terecht bevonden is wordt de invordering gestaakt en wordt het teveel betaalde teruggegeven.

In dit geval is er een probleem met de betaling van de belasting, dat zegt natuurlijk niets over het bezwaar ten gronde, indien er nog bezwaar kan ingediend worden dan kan er nog iets aan gedaan worden. Let wel op, het lijkt mij onwaarschijnlijk dat er nu nog rechtsgeldig bezwaar kan ingesteld worden tegen een belasting die betrekking heeft op 2006.

Rebel-with-a-cause
Berichten: 1216

#3 , 28 dec 2009 16:31

Kijk- en luistergeld voor de periode 10/05 - 09/06 ??

Ik dacht toch wel dat deze afgeschaft waren in 2002!

Reclame

Erik Verschoren
Berichten: 95
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer: Website

#4 , 28 dec 2009 22:32

niet in Wallonie

Terug naar “Belastingen, BTW & Accijnzen”