Jullie boekhouder heeft bij het rechte eind, maar dit wist ik sowieso is dit een maandelijkse vraag op horeca platformen . .
De wetgeving is veranderd vanaf 1 december 2017 en is als volgt voor u probleem.
De klanten verbruiken de spijzen en/of dranken in open lucht
In dit geval is er slechts sprake van een restaurantdienst wanneer naast de terbeschikkingstelling van een of meerdere (sta)tafels of uitklapbare toog bestemd voor het verbruiken van spijzen/dranken, één van de volgende dienstenaspecten aanwezig is en de klanten van de aanwezige infrastructuur gebruik maken voor het verbruiken van hun gekochte spijzen en/of dranken:
Er is minstens één bijkomend infrastructuurelement voorzien die het verbruik ter plaatse aangenamer maakt (bv. grondbekleding, terrasverwarming, parasol, sfeermuziek, verlichting, tafellakens, afsluitingen, etc);
De belastingplichtige voorziet meubilair zodat de klanten kunnen gaan zitten tijdens het nuttigen van hun eten en/of drinken;
Er is serviesgoed of tafelgerei (duurzaam of wegwerp) voor effectief verbruik ter plaatse voorhanden (bv. vorkjes, borden, dienblad, …);
Er is bediening aan tafel en/of de klant staat zelf niet in voor het afruimen.
Dat spreekt elkaar toch tegen? Er mogen sta- of zittafels staan maar er mag geen meubilair voorzien worden?
Voor TS:
De Parlementaire Vraag is inderdaad geen wetgeving, maar deze is gebaseerd op het reeds vermelde Bog-arrest. Dat is Europese rechtsspraak en staat dus boven de Belgische wetgeving.
Maar zoals eerder gezegd, er is al een schuldbekentenis getekend en u gaat moeten bewijzen hoe de frituur jaren geleden werkte, dat lijkt mij onmogelijk.