bezwaarschrift indienen

vanessag
Topic Starter
Berichten: 22

bezwaarschrift indienen

#1 , 24 aug 2010 12:59

Hoi, ik heb de volgende vraag: normaal gesproken heeft iemand 6 maanden na berichtgeving de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen een aanslag.
Het gaat hier om aanslag 2005, inkomsten 2004, vennootschapsbelastingen.
De zijn blijkbaar in 2007 naar een toen niet meer bevoegd persoon aangetekend verstuurd geweest. Deze heeft verzet aangetekend, maar dit is geweigerd met de reden dat hij niet meer bevoegd was voor die firma. Die persoon heeft dit niet gemeld aan de persoon die wel nog bevoegd is. De persoon die wel bevoegd is krijgt voor het eerst op 15/07/2010 een deurwaardersexploot in de bus. Niet getekend voor ontvangst want hij was niet thuis. Hij wil nu verzet aantekenen maar belastingen zegt dat de termijn van 6 maand al een paar jaar verstreken is.
Mijn vraag is nu of die persoon toch nog verzet kan aantekenen want de juiste persoon werd slechts op 15/07/2010 voor het eerst officieel aangeschreven in deze zaak. Telt dan 6 maand vanaf 15/07/2010?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#2 , 24 aug 2010 14:50

Een aanslag in de vennootschapsbelasting wordt verstuurd naar de vennootschap. Niet naar een persoon. Heeft de vennootschap de oorspronkelijke aanslag ontvangen? Werd de aanslag verzonden naar de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Welke persoon op de maatschappelijke zetel de aanslag in ontvangst neemt is niet relevant.

neira
Berichten: 89

#3 , 24 aug 2010 18:40

Inderdaad, het aanslagbiljet wordt verstuurd naar het adres van de maatschappelijke zetel, zoals het gekend is uit de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Als de vennootschap verhuist dient de wijziging van de maatschappelijke zetel te worden gepubliceerd. Is dit niet gebeurd en is daardoor het aanslagbiljet niet terecht gekomen, dan heeft u pech, want dat is de eigen fout van de bestuurders. Bezwaar moet normaliter worden afgewezen. Ook voor de rechtbank maakt u dan zo goed als geen kans omdat de administratieve procedure niet is doorlopen wegens laattijdigheid.

Reclame

vanessag
Topic Starter
Berichten: 22

#4 , 05 sep 2010 10:05

de aanslag is nooit toegekomen op het officiele adres. Dat heb ik ondertussen ook al te weten gekomen. De vennootschap stond genoteerd als een "slapende" vennootschap en daarom is het verstuurd naar een persoon. Dat die toen geen bestuurder meer was is ook bekend in het Staatsblad.

scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#5 , 05 sep 2010 11:53

U kan altijd proberen bezwaar aan te tekenen. ALS de aanslag niet naar de maatschappelijke zetel van de vennootschap verstuurd werd, kan het bezwaar nog tijdig zijn.

Terug naar “Belastingen, BTW & Accijnzen”