een bijzaak in het buitenland

Murphy1964
Topic Starter
Berichten: 15
Juridisch actief: Ja

een bijzaak in het buitenland

#1 , 16 mei 2021 09:05

Stel dat men in België een vennootschap heeft en 7 maand actief is in België, dan 5 maand voltijds actief in een buitenlandse vesting binnen Europa maar buiten de EU. Is dat fiscaal haalbaar of zal dit een kamervol administratie betekenen?

De Valk
Berichten: 34
Juridisch actief: Nee

#2 , 08 jun 2021 01:28

De fiscus stuurt u de belastbare bedragen.

Mits uitzondering
bvb. vaste inrichting

Stars&Stripes
Berichten: 8
Juridisch actief: Nee

#3 , 08 jun 2021 09:13

Euh? Die kamer vol administratie hangt vooral van de aard van de activiteit af, en het land in kwestie.
Fiscaal is het redelijk simpel. Als de inkomsten toegeschreven kunnen worden aan een vaste inrichting of vaste basis ter plaatse, dient u de plaatselijke aangifte belastingen niet-inwoners (BNI voor België, non-resident tax return in het Engels, de plaatselijke naam in de plaatselijke taal) te doen. Met 5 maanden activiteit kan er al bijna geen sprake meer zijn van geen vaste inrichting of geen vaste basis. De definitie van toepassing op VI of VB is de plaatselijke wetgeving.
In uw belgische aangifte venn.b verdeelt u de inkomsten volgens oorsprong in het desbetreffende deel van de aangifte. Als de inkomsten komen uit een land met een dubbelbelastingsverdrag met België zijn ze in België vrijgesteld van verdere belasting (mits dat andere land daar een 'normale' belasting op geheven heeft, voor normaal gaat men uit van een tarief van minimaal 15%).
Is er geen DBV neemt u die inkomsten op in de betreffende kolom in de belgische aangifte venn.b. Afhankelijk van het land worden deze voor 50% belast in België of ze worden volledig bij uw belgische inkomsten gevoegd. Dit laatste weet ik niet zeker, dit was misschien een gunst maatregel of misschien toch wet. Anderzijds heb ik geen weet van een Europees land waar België geen DBV mee heeft, hoewel er genoeg regio's in Europa zijn waar de zaken heel snel heel complex worden en afhankelijk van wie wat beweert en claimt er wel of niet een DBV van toepassing is. Moldavië komt me nu in gedachten, daar was zoiets mee, jaaaren geleden, maar weet er het fijne niet van en dat zou ondertussen wel opgelost mogen zijn.

Reclame

De Valk
Berichten: 34
Juridisch actief: Nee

#4 , 10 jun 2021 19:41

Is dat fiscaal haalbaar
off topic
Hebt u meer winst want belastingen betalen die eigenlijk niet hoeven is slecht financieel management.
Fiscale ontwijking zoals u wenst

Terug naar “Belastingen, BTW & Accijnzen”