verkeersbelasting/BIV bij registratie nieuwe wagen

DB cooper
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

verkeersbelasting/BIV bij registratie nieuwe wagen

#1 , 27 nov 2019 18:15

Hoi,

Onlangs een nieuwe wagen (tweedehands) aangeschaft. Vandaag kreeg ik het aanslagbiljet voor BIV in de bus, met daarop de standaard BIV van om en bij 500 euro, plus een verkeersbelasting van 400 euro. Nu, ik heb mijn verkeersbelasting ongeveer een half jaar geleden al betaald dus lijkt me dat een beetje vreemd dat deze nogmaals meegerekend wordt. Mijn vraag is dus:

Betaal ik nu tweemaal verkeersbelasting, en is dat standaard (zou me vreemd lijken maar soit)? Of is de datum van de inning van de verkeersbelasting nu verschoven naar deze tijd van het jaar, en betaal ik pas november volgend jaar de volgende verkeersbelasting?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
katwezel
Berichten: 364

#2 , 27 nov 2019 19:17

Je betaald nu de volle pot en nadien als de uitschrijving van je vorige wagen is nagezien krijg je de resterende maanden terug betaald , soms snel en soms duurt het iets langer

Inazuma
Berichten: 6550
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#3 , 28 nov 2019 01:26

Nu, ik heb mijn verkeersbelasting ongeveer een half jaar geleden al betaald dus lijkt me dat een beetje vreemd dat deze nogmaals meegerekend wordt.
Verkeersbelasting loopt ongeveer 2-3 maanden àchterop
U heeft dus al zo'n 8-9 maanden opgebruikt van uw betaalde VKB ...


Nummerplaat behouden, of wijzigen geeft andere manier van werken: verschil verrekenen, of volle pot betalen, waarna VL overheid eventueel restant zal terugstorten

https://belastingen.vlaanderen.be/VKB_v ... g-voertuig

Reclame

Terug naar “Belastingen, BTW & Accijnzen”