Rekeningkosten

dizze179
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Rekeningkosten

#1 , 04 feb 2019 12:53

Volgens contract van hypotheeklening moet ik een rekening bij dezelfde bank hebben.Toen was die rekening gratis, ondertussen betaal ik maandelijks 5€ voor die rekening.
Kan ik toch veranderen van bank door de prijsstijging van die rekening?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Gebruiker21
Berichten: 10787
Juridisch actief: Nee

#2 , 04 feb 2019 15:12

Ik heb een sterk vermoeden dat een prijsstijging wel een mogelijkheid is die in de algemene voorwaarden van de bank opgenomen is.

Uiteraard mag je uw rekeningen elders onderbrengen, maar aangezien blijkbaar een voorwaarde van de hypothecaire lening was dat je een rekening bij die bank hebt, zal je in dat geval ook uw hypothecaire lening elders moeten onderbrengen (met alle kosten vandien). Stel dat uw lening nog 20 jaar loopt, dan spreken we over een kost van €5 x 12 x 20 = €1200. Uw lening verplaatsen naar een andere bank zal u waarschijnlijk een stuk meer kosten (tenzij je een gunstigere rentevoet kan onderhandelen).
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

meeboo
Berichten: 1388

#3 , 05 feb 2019 08:00

niet noodzakelijk, het koppelen van uw rekening en eventueel andere producten zorgde ervoor dat uw rente met x aantal punten daalde. Als u beslist om uw rekening ergens anders te nemen zal uw rente dan ook stijgen met de korting die bij afsluiten werd gegevens om bepaalde producten af te nemen.

Reclame

Blaatpraat
Berichten: 3251

#4 , 06 feb 2019 09:04

Aan TS om uit te rekenen of de kost van de rekening hoger is dan de korting die je kreeg op je lening.
Meestal gaat dit over 0.25% korting.

Daarnaast niet te vergeten dat het verplaatsen van een hypotheek toch wat kosten met zich meebrengt: schrappen hypotheek, plaatsen hypotheek, wederbeleggingsvergoeding, nieuwe dossierkosten enzovoort.

Terug naar “Andere”