Pagina 1 van 1

Andere prijs op site dan in winkel

Geplaatst: 27 jul 2016 16:38
door PieterHeyvaert
Ik was op zoek naar een cadeau voor een vriend op dreamland.be, ik vond iets en wou dit in de winkel gaan ophalen. In de winkel stond ditzelfde product iets duurder dan op de site. Ik vroeg aan een medewerker of dit een fout is maar die zei dat dit de juiste prijs was.
Is dit wel wettelijk? Mag een winkel zomaar een andere prijs vragen?

Re: Andere prijs op site dan in winkel

Geplaatst: 27 jul 2016 16:52
door eylis
Ik geloof dat dit mag en dat de online shops van de meeste winkelketens wel goedkoper zijn. Het is wel en beetje logisch: geen winkelpand en geen personeel te betalen en onderhouden, enkel stockage, picking/packagepersoneel en een website. Logisch dat dat wat goedkoper kan.

Re: Andere prijs op site dan in winkel

Geplaatst: 27 jul 2016 17:07
door asperger
Dit mag zeker.
De verkoopomstandigheden zijn immers verschillend.

Re: Andere prijs op site dan in winkel

Geplaatst: 27 jul 2016 17:07
door Blaatpraat
Je kan de informatie die je vraagt, ook op hun site vinden:

Hoe komt het dat de prijs van een artikel in de webshop verschilt met de prijs in de winkel?

Een winkel heeft een totaal andere kostenstructuur dan een webshop. We maken dus een onderscheid tussen prijzen in de winkel en prijzen op internet:

De prijzen van de artikelen in onze winkel worden alleen vergeleken met de prijzen van identieke artikelen beschikbaar in de winkels van concurrenten in dezelfde regio van België.
De prijzen van de artikelen in onze webshop worden alleen vergeleken met de prijzen van identieke artikelen beschikbaar en leverbaar in België in concurrerende webshops.
Hierdoor kan de prijs van een artikel variëren van winkel tot winkel en ook nog eens verschillend zijn in de webshop. En omdat de prijzen in de webshop en de prijzen in de winkel nooit met elkaar vergeleken worden, vormen de WINKELNAAM-webshop en de WINKELNAAM-winkels geen concurrentie voor elkaar. Als een artikel goedkoper is in de webshop dan in een WINKELNAAM-winkel, kan je in de winkel niet profiteren van de online prijs.

Bij WINKELNAAM biedt elk kanaal (webshop of winkel) unieke voordelen. Je kiest je aankoopkanaal in functie van die voordelen. Maar het staat vast dat je altijd van de laagste prijs profiteert, of je je artikel nu in de winkel of online koopt.

Dan het meer juridische: waarom zou dit moeten gelijk zijn?
Net zoals bij veel winkels geldt ook bij hun een verschillende prijs per filiaal (en dit krijg je nog meer met franchises), waarom zou dit voor een webshop anders moeten zijn?
Zolang ze niet met verlies verkopen, de prijs juist afficheren enzovoort mag dit gewoon.

Re: Andere prijs op site dan in winkel

Geplaatst: 04 aug 2016 14:26
door sloeberken
In deze hypothese moet de onderneming een tarief opnemen met de verschillende diensten die zij aanbiedt en de overeenkomstige prijzen (cfr. KB van 30 juni 1996).

Re: Andere prijs op site dan in winkel

Geplaatst: 04 aug 2016 14:40
door Milo72
Op welk gedeelte van KB 30 juni 1996 baseer je je daarvoor, sloeberken ?

Ik lees net het tegenovergestelde:
Voor identieke produkten die in een zelfde inrichting te koop worden aangeboden mogen geen verschillende prijzen worden aangeduid
Dit impliceert toch net dat identieke producten in verschillende inrichtingen (en een winkel is toch een andere inrichting dan een webshop) WEL tegen een verschillende prijs mogen worden aangeduid.

Ik zie dan ook nergens een indicatie dat in de webshop de prijs in de (fysieke) winkel dient vermeld te worden, noch andersom.

Re: Andere prijs op site dan in winkel

Geplaatst: 04 aug 2016 16:18
door Gebruiker21
Het is zelfs zo dat prijzen van bepaalde producten in "de-laagste-prijs-supermarkt" in dorp A kunnen (en zullen) verschillen van de prijzen in "de-laagste-prijs-supermarkt" in stad B, aangezien zij hun prijzen bazeren op de concurrerende supermarkten uit de buurt. Als in drop A dus een kleine supermarkt een actie doet op de cola, zal "de-laagste-prijs-supermarkt" zijn prijs voor cola in A laten zakken, maar niet in B.