Koper ontziet zich van verkoopsovereenkomst

StVr
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Koper ontziet zich van verkoopsovereenkomst

#1 , 01 jul 2019 14:59

Laatst had ik mijn meubels omwille van een verhuis te koop gezet waarop ik snel een reactie kreeg van kopers dat geïnteresseerd waren.

Normaal gingen zei deze ophalen midden mei maar door omstandigheden hebben ze die niet kunnen meenemen op het moment dat ze bij mij zijn komen kijken. Omdat ze er zeker van wilden zijn dat ik de meubels opzij hield hebben ze mij ter plaatse een voorschot van 100€ betaald.

Vervolgens is ook een datum afgesproken waarop ze deze konden ophalen (de dag waarop ik ook ging verhuizen zodat de meubels gelijk met de ladderlift, op mijn kosten, naar beneden gehaald konden worden).
1 dag voor de afgesproken datum laten ze mij weten dat ze de meubels niet meer moeten hebben en eisen ze hun voorschot terug.

Omdat ze dit veel te laat laten weten hebben ik gezegd dat ze de voorschot niet terug konden krijgen. Ook omdat ik daardoor extra heb moeten betalen om die meubels alsnog mee te verhuizen.

Nu, sindsdien krijg ik het ene berichtje na het andere (op facebook) waar ik niet meer op geantwoord had. Wel had ik nog laten weten dat ze mij niet meer moest sturen en dat we op een later moment contact konden houden ivm met dit probleem. Vervolgens nog een aantal berichten waarop ook geen antwoord werd gegeven.

Na nog vele berichten heeft ze mij nu gebeld om de helft van haar voorschot terug te krijgen of een deel van de meubels ter waarde van die 100€. Anders zou ze een klacht indienen tegen mij.

Nu vraag ik mij af in hoeverre ik in het recht ben. Ze heeft zich zelf ontdaan van het contract, kan zei nu zomaar nog een deel van die meubelen opeisen? Of een klacht hiervoor indienen?

Alvast bedankt!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
mava105
Berichten: 19372
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 01 jul 2019 17:45

Jij bent in uw recht. Door het niet tijdig afhalen heb je de verhuis ervan moeten betalen, + de opslag van de meubels gedurende al die tijd. Laat hem maar naar de rechtbank gaan, alhoewel ze dat meer dan waarschijnlijk niet zullen doen, wegens veel duurder dan die 100 €

JurecaBE
Berichten: 222
Juridisch actief: Ja

#3 , 01 jul 2019 20:13

Is er een overeenkomst getekend ... er zij wel wat men begin van bewijs noemt nl. de berichten.
Ook eens verwittigen dat als ze u lastig blijven vallen of uw naam door het slijk halen ze zich schuldig kunnen maken aan belaging art 442 bis strafwetboek en aan laster en of eerroof lasterlijke aantijgingen enz 443 e.v. strafwetboek
Eens lezen:
viewtopic.php?f=14&t=80021&hilit=handgeld
JurecaBE moderator

Reclame

StVr
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 02 jul 2019 09:16

Er is enkel een bewijs van ontvangst van de voorschot geschreven en getekend. De overeenkomst is volledig via berichten gegaan die ik nog allemaal heb dus daar heb ik wel genoeg bewijs van.

Nadat ze mij gebeld had om mij aan te klagen, heb ik ze niet meer gehoord.
Ik ben blij dat ik hiermee in mijn recht ben want heel die verhuis heeft mij nu toch wel veel meer gekost dan die 100€ voorschot.

Bedankt voor het snelle antwoord dat jullie mij konden bieden!

Terug naar “Andere”